Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ledsamt.....

Skrivet av susett
Min son kom inte in på den skola jag sökte in honompå...(40%teori och resten praktiskt)han skulle verkligen behövt de.....men han är ju inte kriminell och socialt missanpassad..så det är väl därför....Många av dom som går där är de..men rektorn skulle ta upp saken igen..Tror ändå att det är "kört"..Har inte orkat berätta det än för honom...han kommer att bli s_å besviken....!så nu går sommaren åt till läxläsning,som han fick från nuvarande skola *suck*han får då aldrig vila från läxor...lovskola.mm...Känns som att han blir"straffad" för att han har dyslexi....Hade 3 godkända ämnen resten ig...Tycker så synd om honom...en ständig kamp med lärare och läxor..
Svar på tråden: Ledsamt.....

Tillägger..

Dom som går är tillstörsta delen dyslexiker..också och den skolan är bra för dom som \"gillar\" att arbeta med händerna...visst undrar jag om det skulle bli tok..men genom att jag känner mitt barn..så ..!
Skrivet av    susett

På vilka grunder får han IG?

Är det för att han inte kan tillgodose sig informationen (antar att han får den skriftligt). Han har rätt att få den uppläst eller inläst på band. Är det för att lärarna inte kan testa hans kunskap på ett bra sätt? Han har rätt att få sina prov upplagda så att han kan visa vad han har lärt sig. Tex ett prov med 1X2 frågor istället för att han ska behöva skriva själv. Är det stavningen i tex engelskan som gör att han inte får G så har han rätt att kräva att läraren bortser från hans stavning då hans handikapp gör att han inte klarar den. Det gör att han kan få G, VG eller MVG utan att kunna stava alls i engelskan. Jag har inte varit inne på nån av medlemssidorna som rekomenderades nedan, men tror du kan läsa mer där. Min son har precis fått sin diagnos och den logopeden pratade en del om rättigheterna man har.
Skrivet av    Maria m 3 och bf 7/7

Ja!

Ja just så! Jag snackade med min syrra som är högstadielärare i engelska och frågade hur hon rättar dyslektiska elevers prov. Hon sa att hon läser proven \"fonetiskt\" dvs hon kollar om eleven tänkt rätt eftersom man inte kan kräva att en dyslektiker stavar rätt. Min dotter har gjort istort sett alla prov i engleska muntligt.
Skrivet av    maria65a

Detär...

olika lärare som inte tar till sig honom...Men om han nu ska börjapå den \"gamla\" skolan igen så är det verkligen krig,.....*pust* ...För det är så märkligt ..jag krävde av eng.läraren att hon skulle läsaupp på band...hörde inte ett ljud från henne..hon \"var bekymmrad att eng. gick dåligt! och när jag krävde detta ....så OOps är han plötsligt godkänd där... han är endast godkänd i :Bild,Hemk.eng.....(lite märkligt är det ju )...Vet en del rättigheter men när lärare verka totalt oförstående.....Han går i en sk liten grupp men är mellan varven i stor klass det är därproblemet är blandlärarna.Hans klasslärare (hon är kanonbra) sa att det finns elever som går ut 9:an med 40 poäng. och hade även sagt det till Den sk rektorn...Varefter han utbrister:här ska det inte vara 40 poäng!snarare 140!! Har rektorn en sån inställning så undrar jagom man tänker över huvud taget!! Blev så upprörd nu bara skönt att få ner det...Så jag ser hösten som ett evigt krigande nu ...Idiotskola!
Skrivet av    susett

Artiklar från Familjeliv