Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Idag fick jag hem förslag

Skrivet av Jennys mamma
på VB.Helt med 18 procents merkostnader.Eftersom jag har förtidspension ,görs det koll om jag ska få någon minskning,eller ej.En viss del tas bort har jag förstått.Om det verkligen är rätt att göra så vet jag inte. En undran ,hur beräknas 18 procents merkostnad-
er.Jag får alltså helt vårdbidrag retroaktivt från dec.2004.Uppskattningsvis vad kan det röra sej om netto om jag får pengarna i juli månad.
Svar på tråden: Idag fick jag hem förslag

Jag kan inte det här med

merkostnad. 57 316 blir det brutto och sen tror at merkostnaden räknas som att du slipper skatteavdrag på den delen alltså ca 7 000 som 18% av basbeloppet är. Det skulle göra en slutsumma på omkring 40 500. Kan det stämma? Någon som är duktigare än jag på det här kanske?
Skrivet av    tårtmamman

ja man tar

det vårdbidrag man har rätt till FÖRE skatt,,,,,sedan drar man bort merkostnaden som i detta fall är 18% av prisbasbeloppet. Sedan dras det skatt på resterande av vb. Hängde ni med *ler*. Åsa.
Skrivet av    bullen71

Då räknade jag rätt! Tack! *imt*

z
Skrivet av    tårtmamman

Se upp lite bara

med ev bostadsbidrag OCH om du hamnar på en högre skattenivå.
Skrivet av    marib

Hej

Jag har redan varit i kontakt med försäkringskassan både angående bostadsbidrag och att jag har pension.Båda delarna kommer att påverkas neråt ekonomiskt eftersom jag får helt VB.Hur mycket vet jag inte än Tack för era svar
Skrivet av    Jennys mamma

varför då/Jennys mamma

Får jag fråga varför din pension sänks om du får helt v-bidrag? Jag har sjukersättning på 50% och fick helt v-bidrag nu men jag får inte säkt sjukersättnig för det.
Skrivet av    knuttan

Jaadu

Jag vet inte riktigt.Det lät lite vagt från försäkrings- kassan.Den förklaring jag fick lutade åt det hållet att dom skulle titta på vilken arbetsinsats som jag utför i hemmet till följd av min dotters asperger.(Om jag sliter så till den milda grad att jag skulle kunna vara på ett vanligt jobb).Låter inte klokt i mina öron ,men jag får se hur det hela bedöms,och försöka agera därefter.
Skrivet av    Jennys mamma

Det FINNS domar om det där

bara att leta reda på :-) de gör fel men det är förbaskat svårt att få rätt.
Skrivet av    marib

Har du lite mer

tips på vägen så skulle det kännas bra.Antagligen kommer försäkringskassan att ta en del av pensionen för mej,men hur mycket återstår att se.Jag har låg pension och bostadsbidrag.Inte mycket pengar att bråka om egentligen.Mina korvören gör varken till eller ifrån i stats- kassan.Skämt åsido.Jag ska börja luska det känns angeläget både för mej och andra som hamnar i liknande situation.
Skrivet av    Jennys mamma

Kolla regelbundet här

http://www.hso.se/start.asp?sida=389 De fylls på med jämna mellanrum. Maila mig så kan du få lite mera tips. korpen1SNABELAhotmail.com
Skrivet av    marib

hej

Jag har försökt maila dej,men nånting är galet med din mailadress.Det gick helt enkelt inte.
Skrivet av    Jennys mamma

Beror nog på @

SNABELA= @ :-) skriver man bara adressen rakt av så dränks man i reklam *s*
Skrivet av    marib

Artiklar från Familjeliv