Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Barnvagnar

Skrivet av Hella m Albin + bf 14/2
Hej!
Ska ju i februari om allt går bra få bebis och det kommer att skilja 20 månader mellan sonen och h*n.
Hur gör man med barnvagnar? I nu läget har jag en Knorr Nizza till min son, bör man skaffa syskonvagn? Vad tycker ni?
Svar
Vi har ca 20 månader mellan
våra tjejer och vi köpte en syskonvagn. En Emmaljunga syskon classic. Den har vi använt när vi gått till dagis, till affären etc, när man bara är en vuxen. Vi använder den vid de tillfällena fortfarande i dag. Är vi dock 2 vuxna så brukar vi ta tjejernas Sitty-vagnar som de har varsin.
Skrivet av    Eva m Amanda 020411 + Johanna 031229
härär..
syskonvagnen ett måste (21 mån emellan), vi är ute så pass mycket och går omkring på dagarna och när Wille börjar dagis till hösten är det perfekt för han kommer antagligen att somna i den då på vägen hem. Vi har en Emmaljunga classic från 01, betalade 2500 för den. Om du är intresserad av att köpa begagnat så fråga inne på barnvagnssnack, där finns det riktiga barnvagnsgurus som hjälper en att göra klipp.
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Jag har
14½ månad mellan mina yngsta och jag köpte en syskonvagn. Men den är knappt använd. Jag använde ren bärsjal till minstingen. Det är kanon. kolla in på sjalbarn.se och kolla lite. Det var ett förslag från mig.
Skrivet av    Ior
Vi har oxå 20 månader
Vi har en syskonvagn, en Urban Jungle. I vintras använde vi den dagligen till och från dagis och på utflykter (om inte Malte åkte pulka, då tog vi singelvangen). Nu när det blivit vår/sommar och Malte blivit lite större kör vi med ståbräda (till vår Brio Nova) till och från dagis för det mesta. Det funkar bäst för logistiken om jag och Tore vill göra någon utflykt på dagen, och slippa släpa på en halvtom syskonvagn (om än så smidig). Efter dagis går vi alltid till parken, då händer det allt som oftast när vi ska hem att Tore hänger på magen i Baby Björnen, och Malte sitter i vagnen. Däremot använder vi ALLTID syskonvagnen när vi ska iväg på utflykter med båda barnen. Även om vi är båda vuxna med. Tycker det är skönt att en vuxen alltid är vagnfri och har två händer fria, till det barn som kan behöva det. Och UJ:n är så extremt smidig, att det ändå nästan är enklare att köra den än vår vanliga singelvagn som vi har till Tore annars (Brio Nova). Vi planerar att sälja UJ:n under våren och istället köpa en dubbelsulky, vilket vi tror är ännu smidigare. Malte är nämligen på gränsen till förstor för UJ:n och jag tror att dom båda kommer sitta bättre i en sulky nästa sommar. Detta är ju så individuellt, men eftersom att lill*n ändå kommer på vintern och det är en del snöperioder kvar, och aprilväder så skulle jag nog rekommendera en syskonvagn.
Skrivet av    Maja med Malte 030320 och Tore 041113
Allt beror på hur erat...
liv ser ut tycker jag! Har ni bil? Åker ni mkt komunalt? Går ni mkt? Sover storebror nångång i vagnen? Gillar han och är duktig på att gå? Har ju runt 1½ år mellan både ettan och tvåan och mellan tvåan och trean. Med ettan och tvåan så var dubbelvagnen min stora räddning... skulle inte överlevt en dag utan den. Den var med överallt! Sonen gick gärna... men inte så bra. Stannade överallt och en promenad som normalt tar 10 min, tog med en gående son minst 30-40 min, ibland ännu mer. Ståbräda räcker ju i många fall men har man en tjurig liten krabat, som ofta får -vägrar-göra-si-och-så-utbrott- så kan det vara skönt att kunna sätta ner barnet i vagnen och bara gå för att komma hem. Vi har ingen bil och det händer då och då att vi är hos vänner någolunda sen... då är det skönt med en vagn till även lite större barn, så att dom kan sova på vägen hem! Gillar att ha vagn på typ Skansen, Kolmården osv, när det är mkt gå och full fart hela dan. Då kan det vara skönt att vila trötta små ben i en vagn ibland. Och även om barnet normalt inte sover middag i vagnen (dagis kanske) så kommer ju sommaren inte allt för långt från Februari... och då kanske det blir en del sova i vagnen turer iom semestern. Men har man bil, som man oftast åker i... i kombination med att barnetn gillar att gå och inte tar evigheter på sig... så behövs nog ingen syskonvagn. Om man har en kombivagn så kan man ju låta barnet gå alt. stå på ståbräda och om det blir trött och börjar sova... så kan man ta bebisen i bärsjal eller sele och låta det större barnet ha vagnen för att sova! Så fundera lite över era behov. Har ni bara behov av vagn till storebror vid enstaka tillfällen, så kan man ju ha två vagnar! Men är det oftare... så är det skönt att ha dubbelvagn, just för att en hela tiden är fri då. Man kan turas om och köra vagnen!
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
Använder vår varje dag..
Vi har 17 mån mellan barnen,jag använder syskonvagnen flera ggr om dagen.Var också tveksam till syskonvagn först, men det är det bästa vi köpt på länge:-)))
Skrivet av    Cicci m Leah&Killian
Vi köpte inte
en syskonvagn utan började med ståbräda. Det är 25 månader mellan dem. Efter första veckan med den så blev det syskonvagn. Till och från dagis hade jag pulka och enkelvagn ibland i vintras. Josefin och Jonatan åker tillsammans, jag skulle inte kunna ta mig ut på utflykter och handla själv med båda om jag inte hade den. Josefin sover middag ibland i vagnen, senast idag låg de båda ute och sov :) Ibland vill hon förståss gå själv, men jag tycker inte vagnen är tyngre än enkalvagnen så det gör inte så mycket. Man får ju med sig ganska mycket packning också till alla sommarutflykter :) Börja med ståbräda om ni tror det fungerar, om det inte gör det så finns ju begagnade vagnar om ni bor i en storstad.
Skrivet av    miamaria