Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rita..

Skrivet av Lo med simon & vecka 18
Hejsan.. Jo jag har ju rätt till dagis, men inte under sommarloven. Simon går på dagis 20 timmar i veckan annars mot att han är ledig under skolloven...
Svar på tråden: Rita..

Ok men jag är också arbetslös

och har min son 15 timmar i veckan på dagis. Likadant här att man inte få ha barnomsorg under semestern om man inte jobbar. MEN ska jag till AF eller söka jobb så har jag iaf rätt att lämna in min son på dagis under den tiden. Har inte du det?
Skrivet av    Rita

Öhhh det visste jag inte...

trodde inte att man hade det..
Skrivet av    Lo med Simon & vecka 18

Annars mister du ju rätten till a-kassa.

Om man inte får ha barnen på dagis på sommaren, måste kommunen ändå med kort varsel ordna en plats, eftersom du annars mister rätten till a-kassa. Om jag har förstått rätt, så gäller det i princip från en dag till en annan.
Skrivet av    Cicci

Tja, i vår

kommun har de regeln, inget arbete inget fritids och inget dagis under loven. Skulle man behöva för en intervju eller så löser de den stunden men till fritids står dottern på kö och det blir ingen plast förrän jag fått jobb. På ett par tre dagar räknar man med att kunna ordna plats. Det man får göra är att skicka in ett intyg till a-kassa att man står i kön. Söka jobb får man snällt göra med barnen kring benen.
Skrivet av    Signe

Konstigt i vår kommun har man..

som arbetslös rätt till 10 timmar i veckan på fritidis. Men ej loven, men man har rätt att ha dom där mer om man ska iväg till af m.m som har med arbetslösheten till. Aase
Skrivet av    Aase med 3 barn

Alla kommuner

sätter upp sina regler. Det anses väl att går de i skolan så är de där på förmiddagen, detsamma som när man har yngre barn och har dem på dagis, då har man inget på eftermidagen då heller.
Skrivet av    Signe