Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Personligt brev

Skrivet av Stina
Om man själv tycker att tjänsten verkar passa, men man har några få MEN, ska man ta med dessa i brevet då eller vänta till intervjun?

Jag tänkte söka som personlig assistent och de vill gärna ha ngn som kan vara med på resor, men jag flyger helst inte. Nu står det inte i annomnsen att det är flyresor det handlar om, men det kan ju mycket väl vara det.

Dessutom vill de att man ska vara flexibel och kunna anpassa sina arbetstider, och det kan jag säkert ofta göra, men inte alltid eftersom jag har 3 små barn och ett litet xtra-knäck som kräver ett visst mått av planering av vardagen.

Eftersom det är en halvtidstjänst så tänkte vi att min man ska jobba de vardagar när jag är ledig så att vi inte behöver ha barnen på dagis, och då funkar det kanske inte alltid att rycka ut med kort varsel.

Så min fråga är om jag ska vara ärlig och uppriktig i brevet med vad som krävs för att jag ska kunna jobba, eller om man bara ska ta med de bitar som stämmer överens med annonsen och spara resten tills intervjun?
Svar på tråden: Personligt brev

Jag skulle vänta

Jag tar bara med de positiva bitarna i ett personligt brev. Om man låter för negativ får man oftast inte chansen att komma på intervju och det är ju där man har möjlighet att \"sälja in\" sig.
Skrivet av    Erica

Artiklar från Familjeliv