Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Finns det någon som har liknande som vår son?

Skrivet av Lollipopp
Vår son har generellspråkstörning som diagnos.
Sist vi var hos logopeden och läkaren upptäcktes att han även har hög eller djup gom med något hack i eller vad de nu kände.Han har stora halsmandlar och stor körtal bakom näsan.Jag var helt oförberedd på detta och vet inte riktigt vad det betyder.Är det någon som har liknande problem och finns det flera barn som är fyra år när man upptäckt detta??Verkar som de flesta barn med problem i munnen upptäcks när de är yngre än fyra.Hoppas på att hitta fler i samma läge.
Svar på tråden: Finns det någon som har liknande som vår son?

Körtel bakom näsan

Hej Min son var 4 när dom upptäckte en förstorad körtel bakom näsan, han har en språkstörning, men när dom opererade bort den kunde han i alla fall säga B och M. Det är ett mycket lätt ingrepp, han var okej redan dagen efter! Kirurgen påpekade att min son även har stora halsmandlar, jag vet inte varför dom inte tog bort dom med. Han är nu 6 och för ca 3 mån sen upptäcktes det att han har ep som förmodligen har stört hans tal. Man började inte utreda min son förrens han var runt 4, jag antar att det är då man kan se om det är mer än en språkförsening, det är så komplicerat med språkstörningar alla är så olika.
Skrivet av    Sookie

Min son....(lite långt)

Min son är bara fyllda tre men det är redan konstaterat att han har grav språkstörning samt utv. försening. Barnläkarna upptäckte tidigt på sonen att han hade enorma mandlar (särskilt vid alla infektioner som han hade). Ibland såg man knappt ner i halsen. Då han blev öronbarn kopplades vi till öron och där upptäckte de en stor körtel bakom näsan.I nov.2004 operreades körtel, halsmandlar bort samt att han fick rör i öronen. Jätteskönt för oss alla men främst för sonen! Tycker själv att min son ser lite djup ut i gommen samt har lite annorlunda tänder varpå logopeden på hab skall kolla lite extra på detta tillsammans med en tandläkare. Vet dock inte när detta blir.
Skrivet av    Molleom

Elviras kusin

Pratade grötigt och otydligt, och på henne opererades halsmandlar och körtel bakom näsan bort när hon avr fyra. Jättestor skillnad efteråt! Iaf för uttalsproblem kan fysiska problem ha väldigt stor betydelse.
Skrivet av    Karinko m Elvira

Tusen tack

Tackar och bockar för svaren av er alla.Nu känns det så mycket lättare.Tur att jag hittade hit!!!
Skrivet av    lollipopp

Artiklar från Familjeliv