Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Utomkvedes?!

Skrivet av Marie bf 14/2
Varför får man det och hur märker man det? Man är ju lite nojjig så här i början och nu har jag fått för mig att jag känner en liten bulle på magen men den sitter inte mitt för naveln utan lite till vänster. Jag har ju inte så mycket gravsymptom heller. Lite molvärk och öm i brösten bara.
Svar på tråden: Utomkvedes?!

Utomkvedes hade du känt

Det gör förfärligt ont. Det ömma du har till vänster är äggstocken som bildar gulkroppshormon (progesteron) för att förse det lilla embryot med tills moderkakan är helt färdig. Utomkvedes får man om man t ex har sammanväxningar i äggledarna så att det befruktade ägget fastnar i sammanväxningen. Det känns kan jag lova. Spränger som sjutton i äggledaren. Anledningen att du inte har så mycket symtom är ju för att vänster äggstock är den som är aktiv (se mitt inlägg tidigare om illamående).
Skrivet av    tårtmamman

Tänk så

mycket information det kan finnas i en Tårtmamma! ;-) Tack så mycket för att du delar med dig av dina erfarenheter, nu känner jag mig mycket lugnare. Ditt tidigare inlägg angående höger och vänster äggstock har jag ju läst och tror stenhårt på den teorin! KRAM
Skrivet av    Marie bf 14/2

Jag vet!

Jag känner mig som ett vandrande uppslagsverk ibland! Har en liten jobbig defekt som gör att jag tar in all information och kan plocka fram den när som helst - bra när man spelar TP :-)
Skrivet av    tårtmamman

Det är väl jättebra

att ha en sådan \"defekt\" i alla fall för oss här inne!:-)
Skrivet av    Marie bf 14/2

Artiklar från Familjeliv