Jag brukar vara noga med var kött kommer från, utom när jag gör Lapskojs. Då använder jag "Salta biten". Sista burken var från Polen. Känns helt fel mot hur jag brukar handla. Alltså - finns det något annat kött att enkelt använda i Lapskojs? Vad och hur? Blir otroligt tacksam för hjälp. |
Svar på tråden: Lapskojs utan "Salta biten"?!
|
|
|
rimmat kött skulle jag gissa. |
Skrivet av
Anette
|
|
så gör jag den på köttet från kokt rimmat fläsklägg. Det blir gott. Fast det är HEMSKT länge sen och det är banne mig inte snabbmat! ;) |
Skrivet av
ME med J&R
|
|
|
Är det inte ungefär potatismos + salt kött? |
Skrivet av
raqven
|
|
Jag kokar potatis, salta biten + spad tills potatisen är riktigt mjuk. Tömma bort vattnet, mosa/vispa med elvisp och tillsätta kryddor och mjölk. Jättegott med inlagd gurka eller rödbetor. |
Skrivet av
zzingo
|
|
Blir köttet lika \"trådigt\" då som av Salta biten? Ska testa nästa gång. Tack för tips.
Tar inte längre tid än potatismos och tiden är inte längre än potatisen kokar och då kan man ju göra något annat. Populärt hos oss i varje fall. |
Skrivet av
zzingo
|
|
|
det är jättetrådigt. :)
Att koka köttet tar tid. Potatismos...*viskar*...gör jag på pulvar. |
Skrivet av
ME med J&R
|