Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lapskojs utan "Salta biten"?!

Skrivet av zzingo
Jag brukar vara noga med var kött kommer från, utom när jag gör Lapskojs. Då använder jag "Salta biten". Sista burken var från Polen. Känns helt fel mot hur jag brukar handla. Alltså - finns det något annat kött att enkelt använda i Lapskojs? Vad och hur? Blir otroligt tacksam för hjälp.
Svar på tråden: Lapskojs utan "Salta biten"?!

Nån sorts

rimmat kött skulle jag gissa.
Skrivet av    Anette

OM jag gör lapskojs

så gör jag den på köttet från kokt rimmat fläsklägg. Det blir gott. Fast det är HEMSKT länge sen och det är banne mig inte snabbmat! ;)
Skrivet av    ME med J&R

Fråga, hur gör man?

Är det inte ungefär potatismos + salt kött?
Skrivet av    raqven

Så här

Jag kokar potatis, salta biten + spad tills potatisen är riktigt mjuk. Tömma bort vattnet, mosa/vispa med elvisp och tillsätta kryddor och mjölk. Jättegott med inlagd gurka eller rödbetor.
Skrivet av    zzingo

Blir det lika...

Blir köttet lika \"trådigt\" då som av Salta biten? Ska testa nästa gång. Tack för tips. Tar inte längre tid än potatismos och tiden är inte längre än potatisen kokar och då kan man ju göra något annat. Populärt hos oss i varje fall.
Skrivet av    zzingo

Oh ja,

det är jättetrådigt. :) Att koka köttet tar tid. Potatismos...*viskar*...gör jag på pulvar.
Skrivet av    ME med J&R