Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

teckenspråk för hörande bäbisar?

Skrivet av Superhero
Nån som håller på med det förutom vi? Min dotter har nu gjort sitt första tecken, 9 månader gammal. Vi är hörande hela familjen. Inlägget finns även på Barnuppfostran Småbarn och på SpråkSnack.
Svar på tråden: teckenspråk för hörande bäbisar?

oja!

Många familjer där ett barn har ett funktionshinder gör det. Och då får ju de andra barnen det också! Kanske man skulle skapa en Yahoogrupp för det?
Skrivet av    Linda, M och twinsen

vi gör det

med vår son har 2,5 år och är sen i talet. Han snappar snabbt, kan sina favo saker nu. HAn gör sig försståd och som talpedagogen sa så tar endå talet över eftersom barn allid har något i handen och då blir det svårt att teckana så kör på
Skrivet av    ior med oscar 990112 och lucas 021225

ja!

...men hur gör man det? Det finns kanske redan? Jag har inte sökt mycket på det. Kan du starta en? Jag vill vara med!
Skrivet av    Superhero

Ja...

Vi använder tecken som stöd till vår språkstörda doter på 3,5 år. Och det har lillebror tagit efter, utan att vi ens försökt lära honom det. Vid ett år så tecknade han äta, dricka, katt och sova. I dag är han 21 månader, och allteftersom orden kommer överger han tecknen.
Skrivet av    Wondergirl

Visst

Jag kan starta den om du tar över den - har liksom redan 14 grupper som jag driver ;-) Skriv en rad i min gästbok om du (eller någon annan) är intresserad.
Skrivet av    Linda, M och twinsen

Eh...

...*lite osäker*... vad krävs för att driva gruppen? Alltså hur mycket jobb är det och vad gör man? Jag undrar bara för att jag måste känna att jag mäktar med - gillar inte att göra nåt halvhjärtat! Tack på förhand för ditt svar!
Skrivet av    Superhero

Vi gör det litegrann, mest

\"på skoj\". Barnens faster jobbar med utvecklingsstörda och hörselskadade och kan teckenspråk. Hon lär våra tjejerna lite då och då. Johanna som är 18 månader kan några tecken, för några djur och färger. Amanda kan också lite grann. De lär sig så otroligt fort !
Skrivet av    Eva m Amanda 020411 + Johanna 031229

Inte mycket alls

du bestämmer själv hur mycket du vill göra. Som minst: Ingenting Som mest: Godkänner nya medlemmar (kanske t.o.m. alla inlägg), byter bilder lite då och då för att piffa upp, aktivt ragga medlemmar, ofta skriva medlemmar för att aktivera listan. Men som sagt, allt däremellan är helt ok. Jag kan vara med moderator några veckor och hjälpa till om det uppstår problem.
Skrivet av    Linda, M och twinsen

tack men nej tack

Jättesnällt att du erbjöd dej, men jag insåg plötsligt att jag inte orkar med att göra det bra.
Skrivet av    Superhero

Inte vi,men dottern

valde att teckna ändå! Visade med egna tecken flera saker innan hon kunde prata - var ganska sen i talet. Nu sprutar orden fram, och det är klart - de fanns ju i hennes huvud och väntade på att munnen skulle bli mogen nog att uttala dem bara.
Skrivet av    Monka

Japp

Vi gjorde det på skoj eftersom jag är intresserad. Vi körde tecken för tex äta, sova, ont, mera, bada och ...hiss. Vi började när hon var ca 10 månader och när hon var 1 gjorde hon sitt första tecken: hiss! Jag tror att hon kan ca 30 tecken men använder dem inte idag annat än som lek, hon är 3 år. Det har inte på något sätt försenat hennes språkutveckling, snarare tvärtom! Här kan du slå upp ord på svenskt teckenspråk: http://www.ling.su.se/tsp/weblexikon/weblexikon.html
Skrivet av    Tinalina

Ja!

Vi snubblade över det och använde det mycket med vår helt hörande son bara på skoj ochvid ett års ålder använde han säkert 40 tecken. Vi använde en bok som heter Babysign. beställde den på nätet. Det är stort i USA så sök på babysign. Finns förskolor som är specialiserade på det och det anses tom öka IQ och ordförådet. Vad vet jag? för oss var det bara kul.
Skrivet av    minna med nelson

Artiklar från Familjeliv