Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur många vagnar behöver man?!!

Skrivet av Hanna m. Robin0409 + Pyre 20/1
Vi kommer få ca 16 månader mellan våra barn. Vi har en Teutonia Primus och en Teutonia Timmy. Vi kommer ju dessutom att köpa en syskonvagn av något slag. Storebror kommer antagligen att gå på dagis sina 15 timmar.

Nu till dilemmat; Räcker det med Timmy och syskonvagn, eller tror ni att jag behöver Primusen också. Läste någonstans att man kunde flytta suffletten på Timmy så att man kan ha bebis mot sig.
Hur har ni gjort?

Svar på tråden: Hur många vagnar behöver man?!!

3 vagnar

Jag har tre tättisar. Använder syskonvagnen med ståbräda när alla barnen är med. Ibland enkelvagnen. Annars bara enkelvagnen när jag bara är ute med min bebis. Och så har vi en sulky som vi använder med ståbärda när vi bara är ute med stora barnen. Så jag skulle säga att det du behöver tre vagnar! en syskon, en enkel ligg och en sulky.
Skrivet av    cecilia

Hade bara en sulky

Har 15 månader mellan mina tjejer, och den yngre fick ligga på tvärsen i vagnen. Barn nr 2 är inte bebis lika länge som 1:an, utan vill snabbt vara med de större barnen och också leka. Så någon liggvagn saknade jag aldrig med henne. Kan säga att även om man är ute varje dag, så blir det inga långpromenader, utan man hamnar i en sandlåda eller på annan plats så dom får rasa av sig. För mig var det viktigt att jag fick plats med alla saker som ska med ut som mat, välling, frukt, vatten, kaffetermos, vikbar pall, blöjor, ombyten, filt, gosedjur, sandleksaker, boll mm. Mina tjejer sov även vilan ute tillsammans i sulkyn. Hade sulkyn i flera år, och hade med när vi var borta sent på kvällar så kunde dom somna tillsammans i vagnen. (Hade en Stockholmsmodell, alltså en smalare variant som jag ibland hade 4 st i samtidigt.)
Skrivet av    Lena_O

Så många som du vill ha... :0)

Egentligen så behövs väl bara en syskonvagn om man vill snåla till det. Eller en enkel ligg/sittvagn med ståbräda. Själv så har jag två dubbelvagnar och 6st enkelvagnar och en ståbräda. Känner ändå att jag har för få vagnar. Fast det är nog mer önskan än behov!! Har en vändbar dubbelvagn, en paraplysulkymodell (dubbel), tre framåtvända sittvagnar (den ena köpte vi bara för hjulens skull då hjulen på en annan blev stulna, så den är utan hjul) med liggläge, en gammal kombi, en vändbar med mjulklift och en enkel papaplysulky. Känner att jag saknar en mer ombonad paraplysulky med liggläge och suflett (den enkla varianten kan jag lätt skrota för den använder vi absolut jättesällan). Skulle oxå vilja ha en helt vanlig enkel sulky utan liggläge och en vändbar med svänhandtag (alltså för att byta färdriktning). Men så älskar jag vagnar!! Har faktiskt inte lagt ner nån förmögenhet, om nån nu tror det. Bara två av vagnarna har jag köpt helt nya. Två har jag fått, en har vi ärvt sen min bonusdotter var liten, tre stycken har vi köpt begagnat (varav den ena för hjulens skull ju). Nu har min käre sambo sagt att innan jag köper nån mer vagn, så måste jag sälja av nån eller helst några av vangarna... men jag gillar dom allihopa så mkt, på olika sätt! Men visst, ska sälja av iaf en nu i sommar! Om in te annat för att kunna köpa nån till sen :0) Älskar ju vagnar och skulle som sagt kunna ha en av varje typ som finns nästan! Nu blev det massa insnöning på mina vagnar... men jag ville förklara, så jag insåg att det lät rätt dumt och så när jag skrev att vi hade åtta vagnar... Det låter ju inte klokt när jag läser det själv. Men som sagt, så har jag inte betalat så väldans massor för dom ändå! Har haft en massa tur att få fina vagnar och dessutom köpt begagnat till bra priser! Finns ju dom som lägger 10.000:- på en vagn, vi har nog knappt lagt det på alla våra tillsammans! Så fundera över dina behov och hur mkt du kommer använda varje vagn. Visst är det skönt med en enkelvagn om man ska gå själv med ett av barnen, men nåt måste är det inte. Och har man tex en kombi, så kan man ju ta ut liften och vända på vagnen om man vill ha den stora på en tur själv (extra smidigt om det är svänghandtag). Så fundera på hur ofta ni kommer att ha respektive barn själv och hur stort behovet då kan tänkas vara av en enkelvagn! Lycka till!
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501

Behöver o behöver

Vi fick en beg. syskonvagn som jag klädde om,den användes flitigt. Sedan hade vi en sulky från storebror. Har räckt gott och väl. Det är nog en smaksak också.Själv har jag sett vagnar som ett hjälpmedelvid \"barntransporter\",många runt omkring mig verkar se det mycket som en matchande accessioar också :O)
Skrivet av    -Dellen-

Hej Hanna!

Jag brukar oxå hålla till på ankomst 04/10 o väntar nu oxå en liten bebbe igen, i början av mars! Har oxå börjat fundera på det här med vagn.... svårt tycker jag. Trots att det är lite för tidigt har jag börjat kika runt efter fina syskonvagnar. Just nu har vi en BRIO Kombivagn och en BRIO Race sulkyvagn till Thea. Sen bara måste man ju ha syskonvagn oxå. Man får ju nästan bygga ut för att få plats med alla vagnar... o barn.... Gud, va härligt :) Lycka till med dina val o klappa magen!
Skrivet av    Maggis77

jag har 15 mån mellan mina

ocj jag har två enkelvagnar och två dubbelvagnar jag tycker det är praktiskt om man e ute pch går bägge föräldrar så kan man ta varsin enkelvagn
Skrivet av    madde m josefine f/d 01 carolina 03 casper 22/9 04

En

Har knappt ett år emellan mina. En liten tvillingvagn räckte bra (sittvagn som gick fälla). Ingen av barnen satt i vagn efter 2 års ålder.
Skrivet av    bettis

Jag har tyckt..

.. att det är bra att ha en liggvagn när man är hemma och är i trädgården osv och syskonet kanske inte åker. En tvillingvagn har vi haft när vi varit ut på utflykter, promenader osv. Jag kommer att införskaffa den vagnparken tills bebisen kommer. Just nu är mina vagnar sålda och jag har inga ersättare... Men det brukar dyka upp. Tips är begagnat då tvillingvagnen kanske inte används så länge. Dock är andrahandsmarknaden på tvillingvagnar oskäligt dyr, så... tja.. man förlorar iofs inte så _jättemycket_ pengar om man har råd med en ny rackare. Jag hra försökt hitta ett sä\'tt att få tag på en relativt ny syskonvagn billigare än marknaden, men det går inte så bra för mig. *asg*
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 29

1 vagn

Med 15 månader mellan barnen så har det räckt med en vagn. Har en Timmy till dottern och sonen åker sjal.
Skrivet av    Susanna med Tova -03 & Torkel 041116

Artiklar från Familjeliv