Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får man några symptom om man har cancer?

Skrivet av Anne
Jag är livrädd för cancer och tänker på det dagligen.
Min dotter har ofta feber så jag är rädd för att hon har cancer förstås. Får man några sympton eller kommer de bara när det är för sent och det är dags att tyna bort???
Svar på tråden: Får man några symptom om man har cancer?

Cancer

Om du har en sådan oro för att ditt barn skall få cancer tycker jag att du skall prata med BVC om din oro och att de hjälper dig med en samtalsterapeut. Att ständigt oroa sig för allvarliga sjukdomar är ett gissel i sig. Hoppas du får hjälp att råda bukt på din oro!
Skrivet av    Annette

Det beror förstås på...

..vilken sorts cancer du tänker på. Men symptom på leukemi är t ex blåmärken, trötthet och febertoppar. Blir hon pigg mellan feberperioderna och leker som vanligt eller? Vår son har också ofta feber med ont i ben, mage, huvud. Febern har kommit så ofta att det utretts och uteslutits allvarligare sjukdomar efter påstötning från mig (helt normalt med feber på barn enl div läkare....). Han har efter ett par års regelbunden feber (var 4-6:e vecka ca 40 grader) nu fått diagnos PFAPA eller periodisk feber som är lite lättare att säga. Ingen vet varför vissa drabbas av detta men enl uppgift växer det bort så småning om. Om du är orolig - be om en utredning! Jag skickade en egenremiss till barnkliniken och fick tid inom ett par månader.
Skrivet av    Annica med febrig Gustav

Oj det var inte meningen

Hej igen, läste mitt eget inlägg och såg att det såg sarkastiskt ut...det var inte meningen. Jag ville bara ge dig råd att slippa oron. Givetvis skall du först be att ditt barn blir undersökt, men jag tog nog för givet att det redan var gjort! Sorry!!!!
Skrivet av    Annette

Många olika symptom på cancer

Feber är en symptom som är jättevanlig vid många olika sjukdomar tex förklylning(som är väldigt vanligt hos små barn). Cancer är väldigt ovanligt i förhållande till feberförekomsten och är inte det första jag tror en läkare tänker på. Om din dotter har cancer med feber och febern är ett symptom av cancern, kommer läkarna reagera och vilja utreda vidare. Ett barn med cancer är väldigt sjukt och blir konstant sämre. Detta reagerar läkare på. Spontant tyckera jag att om din dotter har feber just nu så ta henne till BVC/VC och be läkaren förklara varför de inte tycker det är onormalt eller oroar dem. Detta för att lugna din akuta oro just nu. Men sen tror jag att det är din egen oro du måste lära dig hantera, kanske med hjälp från vården. Att tolka allt som cancer hindrar dig bara från att njuta av livet. Alla de symptom som min son hade vid insjuknandet är helt vanliga saker som din dotter kommer att råka ut för många gånger. Du kan inte springa till läkare varenda gång hon får ett blåmärke, växtvärk, blir lite trött eller får en svullen lymfkörtel. Då kommer varken du eller hon orka leva. Får hon cancer kommer du komma dit för att det inte går över utan hon blir sämre hela tiden.
Skrivet av    Lisa

Artiklar från Familjeliv