Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Aktiviteter för snart 4-åring?

Skrivet av ZAM
Hej! Vår son är väldigt fysiskt aktiv och älskar att cykla, spela tennis och vara ute. Men ibland "måste" man vara inne oxå. Då är det inte så lätt att hitta på saker. Han blir lätt rastlös och går från måla till lera till ngt annat och vill ha uppmärksamhet från mamma som även måste ta hand om lillan. Vi har inte råd att köpa massa leksaker och visst, han skulle behöva nya saker. Men VAD? Känns som min hjärna står helt still och den mamma jag skulle bli, ja hon uteblev. Vad hände med bygga kojor, tälja sälgpipor, göra gipsfigurer osv? Vad leker era 3-4 åringar med??? Har ni tips på roliga saker och kanske bra hemsidor med många idéer. Vore evigt tacksam! Kram
Mamma Långstrump
Svar på tråden: Aktiviteter för snart 4-åring?

gömma undan o ta fram

Ofta är det väl inte fler leksaker dom behöver, utan färre. Då är det lättare att koncentrera sej. Vi har bara max 3 sorters leksaker framme åt gången, resten står i ett förråd. Vill man ta fram en ny grej ur förrådet, måste man plocka ihop och ställa undan en annan sort. Det som är roligast är alla saker man kan bygga med. Vi har dessa grejer i olika rullbackar: en back med Brio-järnväg, en med Duplo, en med Lego, en med dockskåp, en med byggklossar, en med låtsasverktyg o snickarbänk, en med köksgrejer o mat, en med bilar. Vi har iofs väldigt mycket leksaker tycker jag, men alla barnens kompisar har faktiskt ännu fler. Men grejen är ju att leksakerna blir som nya när man inte har lekt med dom på flera veckor. Så det mesta blir roligt. Men om jag ska utse någon favorit blir det nog Duplot och Briojärnvägen. På Biltema kan man köpa riktigt billiga rälsbitar och järnvägar som funkar tillsammans med Brio.
Skrivet av    Superhero

Tipsar om min egen :)

www.skapligtenkelt.se Kanske du kan hitta något kul att göra där? mvh git
Skrivet av    Git

Min kille låter lik din!

Min pojke är också fysiskt aktiv , sportig och älskar att röra på sig. Det enda han leker länge med inomhus är sina gubbar, typ Action-man. Jag gillar inte våldsleksaker men har köpt sportiga \"lekgubbar\", tex en med snow-board tillbehör. Han leker jättelänge och blir helt inne i sin fantasivärld. Badar gärna med den också. Han har döpt dockan till samma namn som pappa... Prova!
Skrivet av    jess

underbart!!

han bara kolla i två sekunder innan jag fick syn på en hjärt-fjäril du gjort, det var super fin!!! jag behöver nått stort och färggrant att dekorera min treårings rum med och hon älskar färger!! till saken hör att jag har två stora förpackningar med färgade papper så jag kan ju göra flera i olika storlekar och färger, och gliter och paljetter har jag i överflöd!!! åh, va roligt!!! då ska vi pyssla i kväll!!! tack för tipset!!!!
Skrivet av    första gången bf 18/10

Artiklar från Familjeliv