Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

snart arbetslös?

Skrivet av LindaK med 2
jag sliter mitt hår!
Jag vill verkligen inte tillbaka till mitt jobb som planerat i mars 2006 efter mammaledigheten. Funderar därför starkt på att säga upp mej!
Är jag gaaalen?
Jag vet att jag BLIR galen om jag fortsätter på gamla jobbet (pucko gubbkåt chef, mamma-varning-tant till närmsta chef och gräsliga källarlokaler + att ngn annan nog tagit mon stol, plats och arbetsuppgifter! har ju inte varit där sedan vårten 2004 att bevaka dem!)

Gör jag dumt som säger upp mej!?
Jag är utbildad redovisningsekonom. Bor 3,5 km norr om Sthlm. Mitt mål är hursomhelst att börja jobba mars 2006 då min man vill vara pappaledig.
Svar på tråden: snart arbetslös?

Mitt förslag till dig är...

att se till att söka och få ett nytt jobb till mars 2006. Därefter säger du upp dig. Jag skulle ha börjat jobba nu i mars 2005 och ville inte heller tillbaka. Uppsagd blev jag i december, och sitter nu helt utan jobb. Och tro mig, idag hade jag mer än gärna gått tillbaka till mitt jobb och sökt ett annat under tiden. Att själv välja arbetslöshet, tycker jag är helt vansinnigt. (Under förutsättning att man inte är utsatt för övergrepp eller liknande).
Skrivet av    Cicci

Lyxproblem...

Var glad att du har ett jobb. Är också redovisningsekonom...sitter o betalar av studielån som jag inte haft nån nytta av för det är svårt att få jobb när det är ca 200 sökanden på varje jobb. Men om jag kan ta över ditt jobb så säg gärna upp dig.
Skrivet av    Marre

men...

Jo, det är ju så jag tänker men motivtionen är noll och ångesten börjar redan krypa på... 1) Säger jag upp mej nu inom föräldraledigheten blir det ingen karens (endast 5 dagars karens) 2) Jobba 75% och pendla fram och tillbaka känns totalt meningslöst 3) Eknomiskt blir jag \"lidande\" med 2000 kr mindre i månaden 4) Hur ska jag hinna söka jobb och gå på intervjuer och allt det där när jag måste jobba, hämta och lämna på dagis och fixa och trixa med allt i hemmet? (vi hjälps åt i hemmet - så det behövs ingen diskussion kring det...) Alla mina sinnen säger mej att inte säga upp sej...men samtidigt känns det som en enkel lösning idag på ett tungt problem. Frågan är om denna enkla lösning bara kommer att leda till större och värre problem?
Skrivet av    LindaK med 2

Det känns som en enkel lösning nu

men precis som du säger riskerar det att leda till större och värre problem. Tänk om du inte får något nytt jobb, utan tvingas stämpla månad efter månad med Af flåsande i nacken. Vart du vänder dig blir du ifrågasatt. Söker du verkligen jobb? Varför har du inget jobb? Inget att sträva efter. Dagis måste du ändå hämta och lämna på. Eller du måste iaf ha någon form av barnomsorg. För att få A-kassa måste du kunna börja jobba typ NU. Men det är knappast troligt att du får välja tider på dagis, om det nu blir det, utan du får finna dig i att fara fram och tillbaka som en skållad råtta för att hämta och lämna. Och du riskerar att bli ifrågasatt även där. Har du verkligen haft ett möte på Af idag, eller ville du bara ta ett långt varmt bad ifred? Och de 2000 i månaden kanske inte känns som mycket pengar nu, men vänta bara tills du står i affären och vet att du inte har råd, utan måste börja plocka bort varor ur vagnen. Har jag skrämt upp dig tillräckligt nu? *s* Riktigt så illa behöver det naturligtvis inte bli, men det är riskabelt att frivilligt söka sig till arbetslöshet. Tänk igenom det noga och var absolut säker på att du fattar rätt beslut.
Skrivet av    -Maria N-

Fast min tanke var ju att du i första hand...

skulle söka jobb NU, då hinner du få ett nytt jobb med starttid i mars 2006. När kontraktet är påskrivet så säger du upp dig från ditt nuvarande jobb och allt är frid och fröjd. (Ja, jag vet att det är jobbigt att söka jobb när man är mammaledig, men man kan i alla fall börja). Hur du än gör, så tycker jag att du ska vänta så länge som möjligt med att säga upp dig. Du kanske hinner ändra dig. Jag vet vad det innebär att inte trivas på jobbet, men jag vet också hur det är att inte ha något jobb. I min situation, så skulle jag hellre ha mitt jobb kvar än att sitta med piskan \"MÅSTE SÖKA JOBB\". Är det så att du vantrivs och absolut måste byta jobb, då kanske din man måste ta ett STÖRRE ansvar än vad du gör under en period, för det viktigaste är att man mår bra och att du får ett nytt jobb, oavsett om du säger upp dig nu eller när du har fått ett jobb.
Skrivet av    Cicci

sagt upp mig

har jag gjort, jobbar som undersköterska och är just nu mammaledig.Tyckte att det inte fanns någon annan utväg då jag inte trivs med jobbet. Jag tycker att det är värre att gå till ett jobb där man inte trivsän att vara arbetslös, man måste våga för att komma någonstans här i livet. Så jag är inte ett dugg orolig för att bli arbetslös och givetvis tänker jag söka nytt jobb direkt efter mammaledigheten.ETT JOBB JAG TRIVS MED!
Skrivet av    Tj

Artiklar från Familjeliv