Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snart platsar jag här

Skrivet av Carin m Lukas +bf 28/9
Hej jag heter Carin och har en son som heter Lukas som föddes i mars 04. Nu väntar vi bebis i september så då kommer jag skäert att bombadera er med frågor om hur man gör praktiskt med ditt och datt.
Just nu läser jag med skräckblandad förtjusning, en del inlägg blir jag jättepeppad av och andra får mig att titta lite realistiskt på den kommande tillvaron.
Men oj vad jäg längtar efter vår bebbe.

det är verkligen märkligt att alla man möter som själva har tätt mellan barnen är otroligt positiva och peppande medans andra som väntat eller bara har ett barn beklagar och tycker att det är för tätt och att oj vad jobbigt det blir etc - som om de skulle veta...
Svar
Det är sant
De som inte har tätt ojjar sig mer än de som har det. Ett enkelt svar är att man har kommit in i sin föräldrarroll snabbare och har lärt sig att prioritera och sortera. Det är ingen jättekatastrof att barnen inte somnar prick på ett klockslag, eller vaknar 10 min för sent... eller dricker prick xx dl välling mm. Jag kan bara gå till mig själv som nu sitter med 2 tonåriga tjejer med 15 månader mellan. Och det jag skulle kunna tänka mig haft annorlunda, är i så fall 2 tätisar till... Visst är man trött i början, men det övar man snart upp och hittar lösningar på. Man hittar lösning för att man \"måste\" helt enkelt. Själv har jag ju sovmorgon hur mycket jag vill nu, men sover ändå väldigt lite på nätterna, vilket känns som en fördel. Jag kan också fortfarande ta en tupplur mitt på dagen utan problem. (Gjorde det med småttingarna när dom sov.) Lycka till!
Skrivet av    Lena_O
grattis och välkommen hit :) *IMT*
Skrivet av    Myzan o Co
tack
Ja jag antar att man hittar lösningar på det mesta rätt fort. Jag ser det verkligen som ett privilegium att kroppen ville och kunde börja bebisverkstan så fort igen.
Skrivet av    Carin m grabbarna
Tack (imt)
Skrivet av    Carin m grabbarna
Aboslut ett privilegium!
Jag såg också det så, att kroppen ändå ville göda en liten bebis till så snart. :) Det är jobbigt i början innan man \"hänger\" med själv. Kan säga att för barnen är det jättelätt att anpassa sig för det mesta, det jobbiga är för den vuxne... hehe.
Skrivet av    Lena_O
Jag tror...
som så att tättismammor oftast är ena riktiga fighters som väljer att se det positiva i de flesta situationer, är man inte tuff innan så blir man garanterat det =) När folk frågar hur det är att ha tätt så säger jag \"tufft men det bästa som hänt mig!\" För det är verkligen både och, mest är det otroligt givande och roligt. Varför vi haft det lite tufft är för att bägge mina killar är mjölkallergiker och med det har det varit kolikskrik första tiden med båda två....då kan man ibland tappa hoppet, men nu så mår de som prinsar =)
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
GRATTIS, glömde säga det!! IMT
IMT
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Grattis och välkommen hit :-)
Själv har jag 2 kullar med tätisar :-)
Skrivet av    Madicken-m4
Grattis till graviditeten och...
...och varmt välkommen hit!! Jag tror du kommer trivas super bra! = ) Mer om oss i min info. Kram, Cerlise
Skrivet av    cerlise med en 3 åring idag!