Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gräsallergi

Skrivet av Dingeling m Anton
Ja, Anton har fått gräsallergi, eller jag tror att det är det det är. Ögonen är uppsvullna och tåras hela tiden, och näsan är täppt och supersnorig. Han nyser och kliar i ögonen hela tiden. Stackarn! :( Har testat tabletter som ska vara bra för allergier i ögon och näsa, men han får ju bara ta en halv pga sin vikt (under 30 kg), så det känns inte som att det hjälper speciellt mycket. Så det är väl bara att inse att jag måste ringa och beställa tid hos doktorn. :(

Tänkte bara fråga om nån av er här har erfarenhet av gräsallergi, och om det finns några fiffiga huskurer eller dylikt?

ps. Stort grattis till Malin, och till er två (flera?) som är gravida! :)
Svar
Japp! Skippa tabletterna, säger jag...
jag (har varit allergiker i hela mitt liv) tycker att de lokalverkande preparat som finns nu är så otroligt mycket bättre än antihistamintabletter. Det finns ögondroppar och nässpray/droppar som fungerar jättebra! Det finns väldigt många olika sorter, så ibland får man pröva sig fram. När jag var liten var det Lomudal som gällde för barn - finns både som ögon- och näsdroppar. Men om det är första gången så kan de ändå vara läge att gå till läkare och få ett pricktest gjort, så ni vet vad det är han reagerar mot. Det kan ju vara något som är väldigt tidsbegränsat (gräs, gråbo etc), men det kan ju också vara pälsdjur och det kan vara bra att veta!
Skrivet av    Dupin
Tack
för tipset! Ska kolla upp det.
Skrivet av    Dingeling m Anton
här är ALLA pollenallergiker :o(
INGE kul :o( Linus har sitt mellan april- sept, så han har typ allt... Han har åxå tabletter men dem ger jag inte för de hjälper föga. Han har ögondroppar & nässpray (ej kortison). Näsan är svullen i väggarna ändå, vi tror det är polyperna. Han kan ALDRIG andas genom näsan. De skulle tagit bort polyperna när han var sövd för tungklippningen men de gjorde de aldrig :o( Värre nu när pollen kommit åxå. Så sök läkare & fråga efter droppar & spray!
Skrivet av    Petra
Nu har jag
införskaffat Lomudal ögondroppar och Pollyferm nässpray åt sonen. Det stod att de, förutom att ge snabb hjälp just när man tar dem, även förebygger besvär. Låter ju bra. Men jag ska fortfarande beställa tid hos läkaren, så vi får kolla upp vad det är. Tack igen för råd från er båda!
Skrivet av    Dingeling m Anton
Receptfritt?
Clarityn hjälpte inte på mig=(
Skrivet av    engel
Ja, receptfritt.
Clarityn är tabletter va? Enligt föregående talare var inte tabletter nån hit, så testa näs- och ögondroppar istället. Testade på sonen nu ikväll - hans ögon var alldeles knallröda när han kom hem - och nu när han gick och la sig var ögonen mycket bättre. Däremot har vi lite problem med nässprayen, så jag vet inte riktigt om han får i sig det han ska. Men vi får se hur han får sova inatt.
Skrivet av    Dingeling m Anton
Jag däremot...
som också är pollenallergiker sen snart 20 år tillbaka blir visst hjälpt av mina antihistamintabletter, och är tvungen att komplettera med dessa under pollensäsongen (björk). Jag tar såklart även ögondroppar, nässpray och andningsmedicin. Mina nuvarande tabletter heter Cetirizin (tidigare Zyrlex). Clarityn har jag testat och de hjälpte faktiskt inte alls. Ta ändå kontakt med en läkare för uppföljning av symptomen, remiss till pricktest och ev. astmatest.
Skrivet av    J:s mamma
Jag kompletterar också ibland,
just nu har jag en variant som heter Aerius eller något sånt, som faktiskt är bra. Jag får dock ingen effekt med bara tabletterna (utom när jag tar dem när jag vet att jag ska träffa pälsdjur, de verkar fördröja insjuknandet ganska bra).
Skrivet av    Dupin
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons