Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kände faktiskt

Skrivet av Knäckt :(
bra där.
Även barnens advokat har samma inställning som min o min mans o han lovordade både mig o barnen. Sa att det skulle få förödande konsekvenser för barnens välmående med ett LVU, sa att dessa barnen har det väldigt bra hos mig.

Socialen gick på som en ångvält... o när advokaterna krävde mer konkreta bevis, så brusade socialsekreteraren upp, började stamma o till slut fick domaren avbryta henne.
Och när hon sa att det var mitt fel att min son har Aspergers syndrom.. då hade jag god lust att smälla till henne. Att det berodde på att jag flyttat flera gånger de senaste åren o att vi bott med min man sedan 2002. Men min son visade symptom redan 1995, men då hade jag inte en aning om att det ens fanns nåt som hette Aspergers.
Domen kommer inom två veckor o denna väntan känns värre än vad det kändes o sitta där i dag :( Tänk om jag bara kunde få en liten hint... vet ju att dom skulle överlägga o ta beslutet redan idag.
Svar
stackars dej
Jag blev själv omhändertagen som barn på lösa grunder och skulle inte önska någon denna upplevelse. Kämpa på. Det löste sej till sist. Hoppas att ni orkar kämpa så som mina föräldrar gjorde.
Skrivet av    lov
Jag kan lova dig
att jag gör precis allt som står i min makt för att vinna detta mot socialen. Så många nätter jag tillbringat med att få ihop div. skrivelser, läsa lagen och andra konstiga böcker. Och ändå skött mitt jobb, trots jag oftast bara sovit 2 timmar. Soc har visserligen gjort vad dom kunnat för att jag ska bli av med min provanställning... genom alla gånger jag måste vara ledig med kort varsel, men än har jag kvar mitt jobb.
Skrivet av    Knäckt :(
Hej!
Bra kämpat! Beklagar att du fått en så korkad soc.sekr. som inte stöttar dig istället. Du har nog att kämpa med ändå. Om din son har Asperger så behöver han verkligen ha dig kvar!! Tänker på dig och hoppas att ni kan få fina stunder och njuta av sommaren fast det blir oro och ångest fram till beslut.
Skrivet av    Marianne
tips..
RIKSFÖRB FÖR FAMILJERS RÄTTIGHETER RFFR Tel. 08-6582100 Bastug 41 NB, 118 25 STOCKHOLM Jag har ingen större erfarenhet av dem men har varit där en gång och tycker de verkar helt otroliga. Detta är mycket erfarna personer som tidigare arbetat inom socialtjänsten. De hjälper föräldrar som på olika känner sig felbehandlade av ex. socialtjänsten. Jag kan inte beskriva det så i detalj så jag tycker du ska ringa till dem och tala om din situation. Jag har själv en dotter som strulade mycket en tid och som jag var jätterädd att \"förlora\" av sociala myndigheter. Tack och lov så löste det sig på annat sätt ! Gör ett försök. Jag vet ju inte så mycket om din situation men det kanske är värt ett förök för jag förstår att ni mår jätte dåligt över vad som händer. De arbetar INTE mot socialtjänsten så det behöver du inte oroa dig för. Hoppas det går bra för Er famlilj ! Stor kram..
Skrivet av    Mamma till 15-åring
Tack!
Hon sa faktiskt oxå nåt i stil med, att om man har 3 barn eller fler, så kan man inte ta hand om sina barn lika bra som andra föräldrar och då är barnen många gånger utsatta och i behov av LVU... Barnens advokat gick på henne rätt hårt, speciellt ang. Aspergers... Han lät väldigt påläst ang. det. Känns tråkigt att vår sommar blivit fördärvad, men vi gör vårt bästa för att njuta iaf.
Skrivet av    Knäckt :(
Tack!
Har dom nån hemsida? Avvaktar tills rätten kommit med sitt beslut. Kram!!
Skrivet av    Knäckt :(
Samma här
Visst är det UNDERLIGT att vanliga medborgare ska behöva lägga tid på att sitta nätterna igenom för att läsa juridik och rättsfall för att klara sig i kampen mot idioter på soc? Det finns månag knepiga typer som jobbar där. Vill verkligen varna alla för att ta kontakt och söka stöd där. det kan sluta illa ... Håller tummarna för dig, Knäckt! (Nästan knäckt vore väl bättre sign) Du verkar ha en bra advokat också - grattis!
Skrivet av    gl
Jag undrar
Var hittar ni dessa rättsfall att läsa om. Finns dom att hitta på nätet?
Skrivet av    ???????
hemsida vet jag inte
men jag råder dig verkligen att ta kontakt med dessa om ni känner er felaktigt behandlade.
Skrivet av    mamma till 15-åring