Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

2 dagar gammal bäbis

Skrivet av Lisa
Hur får man bäbisen att suga lite bättre. Det snuttas mest.
Kommer mjölken att rinna till bättre trots att bäbisen inte suger riktigt bra nu i början eller måste vi försöka träna på suget innan mjölken kommer.
Och i så fall hur tränar man upp suget?
Svar på tråden: 2 dagar gammal bäbis

Skapa förutsättningar för ett bra tag

Här är en sida som beskriver hur man ger förutsättningar för en bra amningsteknik: http://www.amningshjalpen.se/radgivning/ratt_tag.htm Jag hade mycket nytta av den när jag skulle lära min premis amma ordentligt. Det viktiga är att det inte gör ont för dig och att du inte får sår. Får du mer ont än svid och lite obehag så är det något knas som måste rättas till, ibland rör det sig om så lite som en millimeterjustering och det kräver lite träning och ibland hjälp att hitta helt rätt. Försök få till det så att h*n tar in så mycket av vårtgården som möjligt i munnen. Du har god hjälp av länken ovan. Lycka till!
Skrivet av    Pallas

taget är stort

och väl över vårtan och området runtomkring Det känns ingenging inte ont och vårtan ser opåverkad ut när barnet släpper. Ska tillägga att jag ammat 3 barn före och det har fungerat utmärkt men denna bäbis verkar inte vilja suga ordentligt just nu i starten ialla fall Den fråga som jag tänker på mest är. Kommer mjölken igång ändå tror du? och om inte hur kämpar jag för att bäbisen ska suga mer effektivt taget verkar vara helt ok
Skrivet av    Lisa

Ja, då kommer det säkert igång

Elliot var också lite... eeeh... lam de första dagarna men han fick snabbt upp tekniken. Nu hade ju jag mjölk redan eftersaom jag också ammar hans storebror så jag har svårt att säga hur det blivit om jag inte haft mjölk förstås. Jag tror dock att bara du håller koll på barnets allmäntillstånd och h*n verkar sugvillig så kan du vara lugn. Att massera lite under deras öron, vid käkleden, kan få dem att suga till lite mer och likaså att röra litegranna på bröstvårtan, jag brukar peta lite på bröstet precis vid mungipan om jag märker att han somnar till alldeles, då brukar han suga några tag till. Det är ju enkla sätt att prova iaf.
Skrivet av    Pallas

Tack för tipsen

Ska prova det nästa amning
Skrivet av    Lisa

Jo, det är inte bara suget som

gör att mjölken rinner till. Det är förlossningen o hormonpåslaget. SÅ det kommer. Elias sög inte alls mkt de första dagarna men det rann till på dag tre iaf. SÅ det komemr:)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Tack Emma

Jo jag märker att det \"rinner\" lite mer nu än igår när jag handmjölkar men än är det inte sprutt. Men klart på gång tipset jag fick från Pallas fungerar lite mer för suget och jag tror detta kommer att fungera till slut
Skrivet av    Lisa