Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som har fler än ett barn

Skrivet av Solis
var den skillnad i graviditetssymptom den allra första tiden eller kändes det likadant som med första barnet?
Hoppas själv på en tvåa så snart som möjligt....
Svar
Skillnaderna mellan
min första och andra graviditet är milsvida. Första graviditeten ståtade med alla symtom som finns redan innan beräknad mens. Andra graviditeten märktes knappt. Jag var tvärsäker på att jag _inte_ var gravid när mensen var 1 vecka sen, eftersom jag inte hade några symtom. Tredje (som slutade med ma) och fjärde gången liknade varandra, men liknade inte de första två. Alla graviditeter är unika med andra ord *ler*! Kram och lycka till!
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04
Ganska så likt...
Molande mensvärk hade jag båda gångerna. Dock var jag betydligt ömmare i brösten första graviditeten, men det kan ha berott på att jag andra graviditeten just slutat att amma min son när jag blev gravid. I övrigt har graviditeterna varit nästan snarlika - hade svamp kroniskt båda gångerna, dock var jag betydligt piggare andra gången + att jag inte gick upp i vikt så mycket.
Skrivet av    Eleonor m Cesar 040107 & Bianca 050504
I början var det likt
det var senare i graviditeten som det var totalt olika. :) Men så har jag två totalt olika tjejer också. :D
Skrivet av    Lena_O
Alla mina graviditeter..
.. har varit helt olika. Olika illamående, olika första tecken, olika foglossning sedan, olika sammandragninar. Ibland har jag haft mycket av det ena och mindre av det andra, men alltid på olika sätt. Och då har jag ändå 4 killar. ;O) Så jag hoppas att du har en liten tvåa på G, även om det känns annorlunda denna gång.
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 30
Var ungefär
likadant, fast det fanns ändå en del skillnader. Hårstråna på bena växte olika snabbt, jag kände av foglossning andra gången, Var lite mera illamående andra gången o kräktes en gång, det gjorde jag inte första gången. O så fick jag en hormonrand efter den här gången och den gick över hela magen, men förra gångenf ick jag en då jag var gravid och den var bara på nedre delen av magen. Förlossningarna var helt olika varandra. Första började med vatten avgång och det var riktigt starka o jobbiga värkar som jag inte klarade av, med tvåan så hade jag bara värkar o de fick ta hål på hinnorna på förlossningen. Det var bara sista 2 cm på en timma som var jobbiga. O jag har en flicka först och sen en pojke. Lycka till med bebisplaner!
Skrivet av    Sessan m A-03 & W-04
oj
missuppfattade frågan lite *ler*. Skillnaderna i början var att med första så blödde jag tre dagar som vanlig mens o trodde då inte jag var gravid. I vecka 6 började jag må lite illa, men kunde hålla det i scakt med att äta och så hade jag jätte ömma bröst. Med tvåan så blödde jag inget, mådde illa rätt snabbt och blev oerhört hungrig och så trött.
Skrivet av    Sessan m A-03 & W-04
som natt och dag ibörjan sen blev dom mycket lika
När jag väntade första flickan (oplanerad graviditet) så hade jag MASSOR med graviditetssymtom lång tid innan beräknad mens. Jag minns så tydligt att jag sa till min sambo att är jag inte gravid så är jag nog allvarligt sjuk. Men gravid var jag = ) Andra graviditeten var så planerad som den kan bli. Den tog sig på första försöket. Jag gick och väntade på att få alla dom där tydliga graviditetssymtomen som jag hade med 1:an men dom kom aldrig. Då var jag 100% säker på att jag inte var gravid den månaden. Men det var jag! Vid beräknad mens kom det liiiite \"menskänningar\" och det enda tecken jag kan komma på att jag kände innan beräknad mens var att jag en dag sa tyst för mig själv när jag satte på mig bh:n att \"men vad bh:n måste ha krymt eller så har jag gått upp i vikt\". tanken fanns aldrig att jag faktiskt kunde ha blivit gravid. Nu efteråt var det mitt allra första graviditetssymtom. Mina bröst hade växt och blivit större en aning *ler* Sen när jag testade positivt vid beräknad mens så tog det någon vecka så kom alla graviditetssymtom. Från och med då var båda mina graviditeter i stort sett helt lika varann! Och tjejerna idag är grymt lika varann på många sätt! För att bara nämna ett exempel: dom har ett var sitt liiitet smultronsmärke (som ett storkbett fast en rödare variant) exakt på samma ställe på kroppen. = )
Skrivet av    cerlise
Totalt olika, bägge killar..
med ettan mådde jag prima till v 38 då kroppen började strejka i vad man trodde var kraftig pollenallergireaktion, Wille kom bara några dagar senare. Med tvåan mådde jag superilla första två månaderna, fick foglossning i v 14 =( och det blev inläggning och igångsättning i v 38 pga havandeskapsförgiftning (men även pga fogarna)
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Likadant
Det började likadant med yrsel som första syntom. Med tvåan blödde jag lite i vecka 5+ medans jaginte gjorde det med ettan. Graviditeterna var lika och det enda som egentligen skilde dem åt var att jag inte svullnade upp lika mycket andra gången.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel
Hade nog ganska lika...
... symptom till en början - skillnaden var att vid första graviditeten letade jag symptom med ljus och lykta och vid andra så vill jag inte \'se\' dem *s*
Skrivet av    Tinalill m tjejer 02&03
Tack så mycket för alla svar!
Intressant att höra allas olika erfarenheter! Ha det gott!
Skrivet av    Solis
Olika men lika...
svammligt men sant. De sista graviditeterna har varit rätt så lika men däremot så har jag faktiskt mått bättre och bättre för varje graviditet trots småbarn runt benen. Min första grav så mådde jag bra men drabbades av havandeskapsförgiftning på slutet och blev inlagd på sjukhus. Mådde trots det helt okej och inga komplikationer tillstötte. Min andra graviditet mådde jag rätt så bra, mer illamående i början men det gav med sig runt v 16/17 har jag för mig och sen mådde jag fint till mitten av grav då jag fick ont i ryggen och även drabbades av blödningar. Blev då sjukskriven på 50% från mitt dåvarande arbete. Min tredje graviditet som var hyfsat tätt inpå den andra (iaf enligt MVC och omgivningen *s*) mådde jag bra. Mådde iofs illa från och tom v 17 ca och drabbades även denna gång av blödningar, dels i v 11/12 och dels i v 20 någonting. Ryggen klarade sig dock. Hade ven besvär med halsbränna under större delen av grav och på slutet så fick jag en nerv i benet i kläm (tillfälligt förekommande). I övrigt inga besvär. Denna graviditet som också är tätt inpå (enligt MVC och omgivningen) så har jag faktiskt mått bättre än någonsin. Om inte magen växte och bebis rörde på sig skulel jag allvarligt undra om jag verkligen var gravid öht. *s* Tidigt illamående som gav med sig redan runt v 14 och sedan inga som helst problem än. Om man inte räknar den extrema värmekänsligheten förstås, jag är iofs värmekänslig i ogravitt tilstånd och just nu är det rätt så jobbigt. Tur att jag bara gått halvtid, hade varit jobbigt att vara större/tyngre. :-)
Skrivet av    Asereht