Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur skulle ni göra?

Skrivet av CS
Jag har varit arbetslös i ett par månader, men har genom en rekryteringsfirma nu jobbat i ett par veckor. Egentligen var det meningen att jag skulle sluta nästa fredag, men nu vill de att jag ska komma tillbaka i ca 2 veckor efter semestern, alltså jobba tills på fredag och sen komma tillbaka vecka 33-34. Tycker ni att jag ska begära A-kassa under den här 4 veckorna. Ekonomiskt klarar jag mig för jag får lön nu den 25:e juli, så frågan är om det inte är bättre och spara A-kassadagarna och helt enkelt ta semester nu. Samtidigt känns det dumt, för jag har ju rättighet att ta ut A-kassa och lite extra pengar i fickan är ju aldrig fel. Om jag bestämmer mig för att inte ta ut A-kassa, måste jag då gå till AF första dagen på semstern iallafall, för jag är ju faktiskt inte anställd av någon under tiden, eller räcker det att jag går dit den dagen jag faktiskt slutar på företaget och vill få ut a-kassa?
Svar på tråden: Hur skulle ni göra?

När det gäller bemanningsföretag

gäller lite speciella regler. Krångliga som alla andra men i stora drag så kan man inte göra så som du tänker. Har du jobbat en period så är det ganska lång tid tills du får gå tillbaka till bemanningsföretaget och jobba igen. Du mister helt enkelt din a-kassa genom att göra så. Ta semester emellan, ja det kanske man kan göra men då sänker du din SGI vilket inte är så bra om du blir sjuk. Ring din a-kassa och kolla upp reglerna ordentligt. Detta är lagstadgade regler bara för att a-kassan inte ska bekosta bemanningsföretagens down-perioder.
Skrivet av    Signe

Varför sänker jag min SGi..

genom att ta semester? Efter vad jag har förstått så kan man ta semester från A-kassan om man under en period inte vill vara tillgänglig för arbetsmarknaden, t ex under sommaren eller om man ska åka iväg någonstans. Tacksam för svar!
Skrivet av    CS

Eftersom du då

inte har någon inkomst
Skrivet av    Signe

Man kan lösa det...

...genom att istället (om man har dagar kvar vill säga) ta 5 stycken föräldraledighetsdagar per vecka. Det räcker med att ta lägstanivådagarna. Då skyddar man sin SGI samtidigt som man inte under tiden förväntas stå till arbetsmarknadens förfogande.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Okej tack! Men...

om jag väljer att ta ut A-kassa, då är det alltså inga problem?
Skrivet av    CS

Inte med SGI:n men

har du varit på bemanningsföretag och fått slut måste det gå rätt lång tid (minns inte hur länge) innan du får hoppa på bemanningsföretaget igen, annars kan du förlora a-kassan. Kolla upp med dem ordentligt så du inte går på något tråkigt.
Skrivet av    Signe

Har kollat nu...

och som väl är så är jag med i Sifs A-kassa och de är de \"snällaste\" när det gäller sådant här, så det är okej för mig att gå tillbaka. Tack för att du förvarnade om denna helt sjuka regel!
Skrivet av    CS

Fast det veti

tyven om jag tycker att regeln är så sjuk egentligen. Det är ju ingen a-kasse regel utan en lagstadgad regel till för att inte bemanningsföretagen ska kunna låta a-kassa betala sina down-perioder. Då tycker jag nog att det finns sjukare regler än dem.
Skrivet av    Signe

Artiklar från Familjeliv