Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kort med ord och bilder..

Skrivet av Svinto
tror jag sett det på amerikanska filmer kanske används dom inte i verkligheten ...
Men iaf i filmerna då får barn se laminerade kort med bilder på och sen står orden på baksidan.. jag förstår att det går att göra själv men om man inte har lamineringsmaskin eller skrivare just nu går det att köpa sånna kort?
Svar på tråden: kort med ord och bilder..

Till vad?

Alltså vad är syftet. Amerikanerna är mycket förtjusta i \"flashcards\" alltså kort med ord eller kunskap som man snabbt visar för sina bebisar eller barn. Om du måste laminera eller inte beror ju på hur du tänker dig att korten ska användas. Man kan ju alltid anända självhäftande bokplast.. Berätta mer!
Skrivet av    Linda, M och twinsen

vet inte..

snacka om att man låter smart.. men man kanske kan tillverka egna kort med bilder på familjemedlemmar och sen text tex mormor på baksidan.. jag vet inte varför man använder flashcards.. kram
Skrivet av    Svinto

SICA-läromedel

Jag är lärare och använder ordkort när jag arbetar med elever som har svårt att lära sig läsa. Jag har också använt dem här hemma på mina egna barn. De har inte haft inlärningssvårigheter och anledningen till att jag bara använder dem till elever med svårigheter i skolan är att de andra sitter jag inte ensam med. Korten har en bild med ordet under på den ena sidan och bara ordet på den andra. Syftet är att få barnen att känna igen ordbilder. Det är roligt att arbeta med korten tycker både jag och barnen men ännu roligare är att göra en bok med bilder på mormor och farfar osv och ordet skrivet under. De ordkort jag har är från SICA-läromedel. De har många roliga läsinlärnignslekar.
Skrivet av    Sofia*

det finns många användningsområden

här är några (men korten måste ju anpassas till vad man tänker använda dem till): * Spel, memory, lotto, domino mm * sångkort - låta barnet välja sång med text på baksidan * teckenkort för att öva stödtecken * kunskapskort - med facit på baksidan * lära läsa/matte kort - visa i snabb ström för barnet Mer tips på tror jag du kan få på: http://groups.yahoo.com/group/barnlaserochskriver/
Skrivet av    Linda, M och twinsen

tack för svaret IMT

kram
Skrivet av    Svinto

tack för svaret IMT

kram
Skrivet av    Svinto

Artiklar från Familjeliv