Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blöjor förr och nu

Skrivet av Åse
Jag söker och söker men hittar ingenting skrivet ... Har intresserat mig för "blöjans historia" och undrar om det finns kunskap om hur det gick till förr i tiden. Hur har föräldrar i de här lite kallare delen av världen hanterat det här med kiss och bajs på medeltiden, vikingatiden etc och fram till nu? Någon som vet hur det gick till förr? Jag menar, spädbarn hade väl samma behov nu som då?
Svar
Säkert mycket tvätt
Ständigt tygblöjor på tork. I Kina hade barnen i stället byxor med hål i. Det var bara att sätta sig på huk/hålla barnet när det var dags. Har läst om att i Afrika så bär mödrarna barnen på ryggen och känner på sig när det är dags och håller då ut barnet medan det kissar/bajsar. Det finns nog inte så mycket skrivet om sådant. Det som man har från medeltiden är ju brev, religiösa berättelser och t ex köpekontrakt.
Skrivet av    Kajan
Den sura doften av blöjjor i blöt
kan man läsa om i \"arbetar romaner\", Hjortronlandet bla , om jag mins rätt. Nu skildrar den ju tidigt 1900-tal , men en värld utan rinnande vatten och utan el är kanske rätt lik även tidigare tider? Just naturfolk i kalla områden måste ha det knepigt. Inuiter och så, finns det kanske något skrivet?
Skrivet av    raggsockan
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons