Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Här var det lite öde. ENKÄTDAX!

Skrivet av Mia - pojkmamma
1. Vad gör du på dagarna?
2. Hur är det perfekta sommarvädret?
3. Vart är du helst när solen lyser som starkast?
4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar?
5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern?
6. Äter din 1åring glass?
7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt?
8. Har du någon favoritglass?
Svar på tråden: Här var det lite öde. ENKÄTDAX!

Mina egna svar

1. Vad gör du på dagarna? * Är fortfarande föräldraledig. Söker lite jobb, sköter hemmet och umgås med barnen. 2. Hur är det perfekta sommarvädret? * Soligt och lite molnigt så det inte blir så stekhett. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? * I skuggan eller inne. 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? * Sallader är ju bra, men inte så poppis hos barnen. Kalla pannkakor tycker mina barn är en perfekt lunch när det är varmt. 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? * Tror inte det, mer glass blir det ju så klart. 6. Äter din 1åring glass? * Ja. 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? * Kallt vatten med tex citron, gurka eller melon bitar i. 8. Har du någon favoritglass? * Tip Top och Nogger.
Skrivet av    Mia - pojkmamma

Svar:

1. Vad gör du på dagarna? Leker med mina barn. 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Soligt med en litegranna vind. något uppfriskande sommaregn då och då, helst på natten. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? Inomhus. Siesta! 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? Det blir att man äter lagad mat på kvällen, ganska så sent. och något lättare mitt på dagen. Tips när det gäller mat är jag dålig på, behövs tips själv... 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? På sommaren går det inte åt lika mycket energi föratt hålla sig varm, eller nåt. Jag brukar alltid gå upp något kilo på sommaren. Är nog mera gott på semestern än annars tror jag. 6. Äter din 1åring glass? Ja, alldeles själv. Pinnglass eller GB sandwich är bra. 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Vatten. och så är det gott med smoothie. Vi gjorde en god igår! (titta in min dagbok för recept) 8. Har du någon favoritglass? Tip Top GB Sandwich Magnum vision, den med jordgubbsglass och vit choklad. och citrussorbet när det gäller kulglass. Sia har goda glassar också.
Skrivet av    PsPuma

Madde svarar

1. Vad gör du på dagarna? Jobbar, men det är bara i morgon oxå, sen vänter 4 härliga veckor semester! 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Soligt, ca 22 grader och en lätt bris 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? I skuggan 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? Filmjölk med smulat knäckebröd och kanel eller ingefära 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? Nä, det är nog konstant året om 6. Äter din 1åring glass? Japp, och i förrgår åt han sin första pinn-glass helt själv! 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Citron vatten 8. Har du någon favoritglass? Just nu Magnum aroma (den med kaffe smak), annars är det chokladglass eller alkohol relaterad galss som gäller (typ rom russin och zabayonne)
Skrivet av    Madde Albin & Simon

Anne svarar

1. Vad gör du på dagarna? Arbetar. 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Lite svalare än nu. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? I skuggan. 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? Filmjölk, frukt, sallad, rökt fisk föredrar kall mat. 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? vintern men jag gillar ju glass 6. Äter din 1åring glass? Japp 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Mineral vatten. 8. Har du någon favoritglass? Pistage
Skrivet av    Anne med Linn 17/5-04

Svarar:

1. Vad gör du på dagarna? ** Svettas!! Nej men, vi solar och badar fast nu är alla 3 barnen sjuka... Grillar och hälsar på folk med. 2. Hur är det perfekta sommarvädret? ** Som nu, fast lite svalare. Sådär 25 grader kanske. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? ** Om det är som dessa dagarna är jag helst i skuggan eller inne med tvärdrag och takfläkten på högsta speed. Vi badar! Antingen vid stranden eller i vår egna pool. 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? ** Kall mat, som potatissallad och olika brödsorter, olika sallader. Pastasallad med bacon i så blir det lite matigt. 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? ** Äter aldrig sötsaker. 6. Äter din 1åring glass? ** Nja ibland. Hon gillar det inte så värst mycket. Ett par skedar. 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? ** Kolsyrat vatten. 8. Har du någon favoritglass? ** Äter inte glass, men om jag måste svara så... Mjukglass då.
Skrivet av    Marie_AOA

Boro m E svarar:

1. Så lite som möjligt just nu när det e så varmt. Försökte dammsuga igår..pust. Varmt! 2. 25 grader, svag bris. Lite sommarregn nattetid friskar upp. 3. I skuggan under parasollen :-) 4. Kall pastasallad m kalkon lr bara lite A-fil m flingor o en frukt. 5. Nej, mindre. Är inte så sugen när det e varmt. Skulle vara mer glass isf. 6. Jajamensan! GB sandwich o Päronsplit e favvisarna. 7. En stoor kaffe på morgonen o sen vatten i massor. 8. Magnum glassen med kaffesmak... Mums!
Skrivet av    Boro m E

Svar

1. Vad gör du på dagarna? Varannan dag jobbar jag och varannan dag är jag hemma med barnen. 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Ungefär som nu, dvs varmt och soligt. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? Håller mig i skuggan eller inomhus. 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? sallader, pannkakor, kalla sojaköttbullar, gazpacho är sådant som slinker ner här. 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? Nej 6. Äter din 1åring glass? Ja 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Kall cola med lime i 8. Har du någon favoritglass? gb-sandwich
Skrivet av    Anne med A o H

specialk svarar *i väntan på vakning*

1. Vad gör du på dagarna? --- försöker undvika hettan. ligger i skuggan, badar, gungar, åker båt, har gått på Gröna Lund! 2. Hur är det perfekta sommarvädret? --- tyckte jättemkt om sol o värme förut, men det var innan man hade en liten tjej som inte gillar det. Men runt 20-25 grader och sol och så kanske en lätt sommarbris är det bästa?! 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? --- i skuggan under ett träd vid en strand 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? --- sallader av alla de slag. speciellt god är en lax å ljummen potatissallad med vitvinsvinäger som gammelfaster gör! 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? --- nej verkligen inte! Det passar liksom inte tycker jag 6. Äter din 1åring glass? --- om hon får tillfälle så... hon älskar det! 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? --- citroniste o vatten 8. Har du någon favoritglass? --- inte längre. kulglass är godast, det andra smakar bara mer å mer konstgjort å sött tycker jag.
Skrivet av    specialk m Tyra

Ååh

Är du gravid? Heja och Grattis! ;o) Vår Albin blir inte storebror än på ett tag. Men det är mest av en massa andra skäl än att vi vill. Vi längtar ihjäl oss och skulle fixa ett syskon på stört om det var möjligt. Lycka till med graviditeten och allt!
Skrivet av    -MOE-

Tack!

Jodå, har även flyttat in på Ankomst 2006/03.
Skrivet av    Madde Albin & Simon

Carolina svarar

1. Vad gör du på dagarna? Har fyra veckors mammaledigt nu i juli så jag hänger runt i lekparker och på badstränder :) 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Lagom varmt (25 grader typ), med några enstaka regndagar insprängda 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? I skuggan 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? Sill och potatis, fransk potatissallad med kapris och rödlök, melon och serranoskinka 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? Äter knappt sötsaker alls, och inte mer på sommaren 6. Äter din 1åring glass? Nej, hon är allergisk mot ägg. Provade dock en piggelin häromdagen men det var nog mer kul än gott :) 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Mineralvatten eller fläderblomssaft 8. Har du någon favoritglass? Nej, är inte så förtjust i glass
Skrivet av    Carolina med Elsa

Hemma från semestern - dax att AFFa lite!

Och en enkät är ju aldrig fel... 1. Vad gör du på dagarna? Har just varit på Gotland en vecka, och där var det lata dagar och mycket strandliv som gällde. Jag maken och ettåringen njöt lika mycket i skuggan under parasollet. 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Några dagar får det gärna vara riktigt varmt, så att vattnet värms upp. Men egentligen föredrar jag när det är strax över 20 grader, så att man orkar göra annat än att bara bada och flämta i skuggan. Jag älskar att vandra i skogen, men det är inte skönt i 30 graders värme. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? I skuggan nära ett svalt hav. 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? Gazpacho är det absolut godaste som finns en het sommardag. 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? Nej. 6. Äter din 1åring glass? Han fick smaka blodapelsinsorbet i Visby. Det tyckte han var gott. Men annars, nej. 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Förutom vatten gillar jag Barley water eller hemmagjord vattenmelondricka. Till kvällen gärna ett glas iskall rosé. 8. Har du någon favoritglass? Är inte överdrivet förtjust i glass. Men riktig italiensk glass av god kvalitet kan vara mumsigt. Liksom Ben & Jerry\'s och HaägenDazs Strawberry Cheesecake-glass, även om det väl egentligen är mer godis än glass...
Skrivet av    Karin med Dante

Å, serranoskinka...

...är ju så otroligt gott! Fylligare och mjukare i smaken än parma, tycker jag. Och tillsammans med melon blir det alldeles underbart. Instämmer - perfekt sommarmat!
Skrivet av    Karin med Dante

Madde nr 2 svarar...

1. Vad gör du på dagarna?Badar, målar, badar och målar lite till;) (håller på att renovera vårt nya hus) 2. Hur är det perfekta sommarvädret? Sol, fläktande vind och lagom skön temperatur. 3. Vart är du helst när solen lyser som starkast? Skuggan eller på sjön. 4. Middags-/lunchtips för varma sommardagar? ja tack, emottages tackasamt. vi äter nog mest kall mat. 5. Äter du mer sötsaker på sommaren än på vintern? mindre faktiskt. 6. Äter din 1årng glass? ja, mer än gärna. En sandwich ska det vara. 7. Vad dricker du helst när det är riktigt varmt? Vatten 8. Har du någon favoritglass?tip top
Skrivet av    Madde m.Hannes 29/4 + Elias & Saga

Artiklar från Familjeliv