Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fått besked att remiss är motagen..

Skrivet av 3se
men hur långtid väntade ni innan ni fick hjälp med logoped??
det stod 8-9 mån.
ska även på hörseltest snart..
Vad gör logopeden och hur hjälper man sitt barn?? min son gjorde ett test på BVC och hade många uttalsfel.
det var nog allt jag undrade över nu.
Svar på tråden: Fått besked att remiss är motagen..

Jag har själv gått hos en logoped...

... som vuxen. Det hela var väldigt lekfullt, jag fick säga efter rader av ord och klanger \"boo-uh!\" osv. Ibland även göra rörelser till visa ljud. För mig var det ingen alls väntetid, jag gick hos en privat logoped - fast frikort osv gällde.
Skrivet av    Animisha

Ring och prata med logopeden

vår son har en grav språkstörning, dvs han har problem att få fram ord(uttrycksproblem). Han blir snart 4 år. Det är ca 9 månaders kö här med till logopeden, men efter att vi talat med henne i telefon så flyttades vi fram i kön. Från att vi ställdes i kö tills vi kom dit tog det 3 månader. Jag tycker att du ska ringa och höra med logopeden, om det är något ni kan göra under tiden. Vi fick tecken att öva på, samt massor med bra information hemskickat. Lycka till!
Skrivet av    Sara m Theodor & Freja

Vi pratade med...

....BVC den 8/6 och vi ville att hon skulle skicka en remiss till logopeden, och 22/6 ringde logopeden för att prata lite om vår dotters problem mm och vi fick då också en tid till henne den 3/8...snabba ryck :-)
Skrivet av    Christine

Tips på bra länk;

www.blom.just.nu Välkommen hit! Hur lång tid det tar tills man får komma på logopedbesök, det varierar otroligt. Jag tycker du har fått bra råd här åvanför om att ringa och höra efter. Då kan du själv berätta mer om ditt barn, och få tips på vad just ni kan träna på/leka fram. Det mest grundläggande rådet brukar vara att inte kräva att barnet säger efter rätt, utan i stället upprepa ordet eller meningen på ett korrekt sätt så barnet hör en extra gång hur det skall uttalas. Hur gammalt är ditt barn?
Skrivet av    Samiralva

Artiklar från Familjeliv