Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu är hon här!!!

Skrivet av Karin m Sigrid och Ella
En liten Ella föddes för en vecka sedan (blev igångsatt efter två veckor). Förlossningen tog 12 timmar, jag som hade hört att det skulle gå fort andra gången. Jag förlorade mycket blod och blev kvar på BB till i måndags. Vår lilla tös hade som vi befarade LKG, även denna gång dubbelsidig... Givetvis känns det sorgligt, vi hade ju hoppats på att hon skulle slippa gå igenom samma saker som storasyster, men samtidigt känns det förvånansvärt lungt. Det här med att flaskmata och pumpa känner vi ju till. Är det inte så det är att ha soädbarn... ;) Nu väntar vi på att få kallelse till plastiken för att sätta igång med plattor och näskrokar och allt annat hemskt... Men vi är mycket lyckliga! Ella är hur söt och go som helst. Jag ska försöka lägga in en bild då vi fått någon framkallad.
Och tack igen till Jenny m Klara, flaskan har verkligen kommit väl till användning!
Svar på tråden: Nu är hon här!!!

Grattis!!

Gratulerar till underverket! Kul att det gick bra trots allt. Vi väntar just nu vårt tredje barn. Eftersom både sonen och dottern är födda med spalt är vi ganska säkra på att även detta barn har det. Våra barn har dock olika spalter, sonen dubbelsidig och dottern enkelsidig. Skall på utvidgat ul i augusti så vi får se då hur det är. För oss var det lättare andra \"vändan\" med op och sådant för vi visste ju allt redan. Å andra sidan var dotterns spalt mindre omfattande så det kanske var därför det kändes lättare. Ibland var det dock jobbigare just för att vi visste vad som väntade...att få lov att gå igenom allt igen. Men jag vet inte om vi var mest ledsna för hennes skull eller för vår egen. Grattis igen och lycka till med allt!
Skrivet av    Tereza

GRATTIS TILL ELLA!

Stort grattis till lilltjejen! Hoppas du mår bättre nu efter den jobbiga förlossningen och att ni har det bra herla familjen. Vad säger Sigrid? Stolt storasyster? Trsit att det upprepar sig med dubbelsidig spalt men nu vet ni ju att det ordnar sig nog bra tillslut iaf!
Skrivet av    Jenny m Klara

Grattis till lilla Ella! vilket fint namn

Jag undrade just hur det gått för dej. Jag förstår att det känns sorgligt men det positiva är ju att ni har ni en massa erfarenhet redan. När man har varit med en gång förut får man ju lättare rutin på det här med pump å flaska. (mina tjejer har ju ingen spalt till skillnad från Lasse men de föddes ju 2 mån för tidigt så det blev ändå till att pumpa och sondmata i 2 månader). Lycka till med er lilla Ella kram
Skrivet av    Eva m Lasse, Oda och My

Grattis ...

Till Lilla Ella Hur stor va hon?? Hoppas allt känns lättare den här gången . Kram & stort grattis igen .
Skrivet av    em m Wille & Victor

Åh,grattis!

Vad skönt att allt gick bra ändå och att ni är hemma igen. Jag förstår att det känns tråkigt att måsta gå igenom alltihop en gång till,men som dom andra säger så är det ju säkert lättare nu när ni vet vad det handlar om! Ska bli kul att se bild på lillsessan sen! (Hmmm....måste försöka få in lite bilder jag oxå)
Skrivet av    Regina & Eliel nov-02

Nyfiken

Hej och tack för dina gratulationer. Jag blir bara så nyfiken då du berättar att ni har två barn med spalt. Vet ni om ni har LKG någonstans i släkten sedan tidigare? För visst måste det vara ärftligt då båda syskonen får detta? Vi vet ju inte om någon i släkten, men det måste det väl nästan vara längre bak i leden? Och vad roligt att läsa att ni väntar ett tredje barn. Hoppas allt är okej denna gång. Jag måste medge att vår spontana reaktion då Ella föddes var att \"nu blir det inga fler i alla fall...\" men nu då man vant sig och allt är mysigt så vet jag inte längre...
Skrivet av    Karin m S och E

hej

ursäkta att svaret dröjt. Har varit bortrest. Jo, vi har det i släkten. Barnens pappa är född med LKG. Ingen annan i min eller hans släkt har det vad vi har hittat hittills. Han har barn sedan ett tidigare äktenskap och ingen av dem har drabbats heller. Så vi vet inte. Innan han skaffade barn tog han reda på risken att föra det vidare och fick då veta att han, eftersom han var ett isolerat fall i sin släkt, inte skulle kunna föra det vidare. Nu vet vi ju att det inte stämde...Men jag vet inte. Tydligen räcker det ju inte med ärftlighet utan det måste till något mer också. Sedan ärvs det ju lite komplicerat, kan hoppa över sju, åtta generationer och vem har koll så långt bak i släkten? Själv har jag fått för mig att de receptfria tabletterna mot illamående som jag åt vid båda graviditeterna har något med det att göra. Har inga som helst vetenskapliga belägg för det annat än att det stämmer med tidpunkterna för spalternas uppkomst. De skall ju vara helt ofarliga med jag vet inte om det har testats i kombination med en ärftlighet... Antagligen nonsens. Jag har det nog i släkten jag också eller så har vi bara haft otur. Vi får se hur det blir den här gången. Ul nästa vecka. Mysa på!
Skrivet av    Tereza

ärftlighet + medicinering

Hej igen! Jo, troligen måste det vara ngn slags ärftlighet, men jag har också fått till mig att det inte räcker. Själv har jag injecerat Fragmin (blodproppsförebyggande) båda graviditeterna, med start runt gravvecka sju båda gångerna. Jag inbillar mig att detta har påvverkat, även om min \"propp-läkare\" bedyrat att Fragmin inte påverkar fostret. Men man kan ju aldrig veta, kanske att just mina och min mans gener reagerar på detta sätt ihop med fragmin??? Såda våra flickor har fötts med dubbelsidig LKG, och det är bara 10% av alla spalter som är det, alltså 0,02% av alla födda, så visst har man haft otur... Hoppas allt går bra med UL och graviditeten!
Skrivet av    Karin m S och E

Grattis

Så härligt att allt gick bra. Lite trist att även hon har dubbelsidig spalt men hon e ju ändå lika go för det *ler* Dessutom har du nu lite mer kött på benen och vet vad som kommer att hända.
Skrivet av    Anneli m Tea jun-04

Artiklar från Familjeliv