Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

lite frågor

Skrivet av Anneli m.Ailo 26/8-03
Ailo har haft 5 öi sen första mars, och igår kom det en kallelse till öron-näsa-hals i augusti, för läkarundersökning.
Vad exakt görs på en sån här undersökning?Hur går det till om det beslutas om rör, och hur går det här med rör till??
Svar på tråden: lite frågor

För oss gick det till så här:

Vi fick kallelsen, åkte dit och de kollade i näsan, i munnen och sen i öronen. På vår tjej såg de att hon hade förstorad körtel bakom näsan, jättestora halsmandlar, och massor av vätska bakom öronen. Läkaren bestämde direkt att körteln skulle skrapas bort och vi fick tid. Om hon skulle få rör eller inte skulle de bestämma under operationen om hon då fortfarande hade mycket vätska. Det hade hon så de opererade bort körteln och satte in rör i båda öronen. Det har runnit ur rören av och till tills nu, och hon har haft en öroninflammation efter att rören kom i i slutet av april. Nu har det äntligen blivit bra, och hon kan faktiskt bada utan problem, även om vi undviker allmänna bassängbad eftersom Emilia vägrar att ha skydd i öronen. Vi har varit och kollat på vårt initiativ och då sög de rent öron och rör, och vi ska på ordinarie återkoll i september. råga mer om du vill veta mer om oss.
Skrivet av    -Selma-

Tack

Man blir onekligen lite förvirrad-jag har visserligen haft rör själv, men jag var bara sex, och minns inte särskilt mycket. Badningen, är det pga rören man måste ha skydd, eller är det allmänt när de har problem? Tyvärr har vi aldrig hunnit på någon efterkontroll av öronen, varje gång det börjat närma sig har han fått en ny öi, så gudarna vet vad som finns i öronen hans:/ Antagligen har han vätska där bakom, eller förhoppningsvis nåt som går att åtgärda... För att vara helt äärlig börjar det ta på mig alla dessa vaknätter med skrik och ont och vankande:( Låter kanske själviskt, självklart tycker jag mest synd om Ailo, jag ser ju hur ont han har.Men samtidigt hinner jag själv inte hämta andan och samla nya krafter innan det är i gång igen.(gnäller av mig lite) Vad gör de egentligen med rören, sätts de in i trumhinnan eller någon annanstans? Och vad gör det egentligen?Har jag förstått det rätt att de leder ut vätska?
Skrivet av    Anneli m.Ailo 26/8-03

Lite till

Är ingen expert, men rören sätts in i trumhinnan och leder ut vätskan som lätt blir bakom trumhinnan på vissa barn och som orsakar öroninflammation bland annat. Därför är det fri passage och då kan det vara så att man måste skydda örat när man badar, särskilt i bassängbad då det vattnet inte är så rent från bakterier, och dessa vill man inte ha i örat. Här finns en barnfilm som förklarar ganska bra: http://www.infomedica.se/barnavd/bella/index.html
Skrivet av    -Selma-

Artiklar från Familjeliv