Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Super-dieten :-) (långt)

Skrivet av Zasa
... är hyfsat enkel: Ät inget med jäst och socker!

* Det innebär sockerfritt och jästfritt bröd (finns överhuvud taget inte, så man slutar i princip att äta bröd). Surdegslimpor kan ha sirap i sig för att jäsa, varför det går under "inte-socker"
* Tänk på att mjölk och mjölkprodukter är otroligt sött (mjölksocker)!
* Alkohol har jäst så inget av det heller.
* Kika på innehållsdeklarationen efter "kolhydrater" och sedan "varav sockerarter" - så är det tydligt att mycket kolhydrater betyder mycket socker. Vilket i princip innebär att potatis och pasta är bannlyst!
* Glöm inte bort att frukt innehåller mycket socker också.
* Gryn jäser i magen så det är lite si och så med det till frukost.

Det som i princip återstår är kött i alla dess former, rotfrukter och grönsaker. Bra rätter är t ex gratänger, grytor, stekt kött med sallad till, sallader i sig, ratatuoille. Gör såser av sky eller buljong som blir över.
Frukostarna blir lite "svaga" men ät något riktigt redan då (rostbiff?) så står du dig bra till lunch.
Äter du lunch ute så säg till att du inte tar potatisen/riset/pastan till utan ber om en extra köttbit. Ta enormt mycket sallad till från salladsbuffén istället.

Jag lovar dig att du är mätt varje dag, att "suget" är borta, och att du tappar kilon. Man ska fortsätta tills suget efter sötsaker är borta.

Egentligen är den här dieten för Candida dvs en svamp som lever i våra tarmar. Den "blommar" inåt tarmen och växer med myclet utanför tarmen och in i kroppen. Har man ett _stort_ sötbegär, har denna svamp antagligen tagit över dina tarmar - för den lever nämligen på socker och jäst!

När jag hade Candida som värst sa min akupunktör/naprapat att svampen tog ca 90% av min näring - och förvandlade detta till toxiner (gift) som gick ut i kroppen! Inte undra på att man hade exsem och trasslig mage - jag hade ju inget försvar i kroppen kvar!

Ja, det var allt!
Det hela går alltså ut på att undvika socker och jäst!

Kram och lycka till // Zasa
Svar på tråden: Super-dieten :-) (långt)

Liknande atkins...

....inga kolhydrater, det är okej en viss period för att tappa de första kilona och för att komma igång, men att utesluta kolhydrater en längre tid kan vara rent ut sagt farligt. Atkins ser likadan ut, man får äta protein och fett men inga kolisar, folk har dött av det i USA- men dom har också hållt på en längre tid. Jag menar inget illa nu Zasa, men för den som inte är insatt i näringslära kanske det där ser jättebra ut- men man måste också informera dessa människor om de negativa bitarna av dieten. Det viktigaste utav allt när man går på en sådan där typ av diet är att man ska INTE motionera, för det är vansinne på den kosten. Man kan max ta promenader, men att anstränga sig under en längre tid är farligt när glykogendepåerna är tömda. Jag skulle inte rekommendera någon att vara i ketos längre än ett par veckor. Jag åt ungefär sådär innan jag blev gravid, men höll mig bara till den första fasen (din fas) i 2-3 veckor, sen introducerade jag långsamma kolhydrater en efter en men i långsam takt- enligt fas två. Så småningom i fas tre så hade jag tappat 11 kilo på drygt 2 månader om jag minns rätt. Något liknande kan jag rekommendera andra dietare att göra- för utan kolhydrater i kroppen orkar man inte vara en aktiv och barnjagande mamma. Tips: Gå ner i vikt med GI-metoden: Ola Lauritzon. Där ser de två första veckorna ut som dina ungefär :)
Skrivet av    -Emla-

Kathleen Desmoines

har en annan diet som hjälper mot socker- och kolhydratsberoende (korta). Jag hade tänkt testa och tror att den är riktigt bra, men jag ids inte hålla på... Den innehåller all mat du behöver och bygger på hjärnans signalämnen som endorfin och serotonin. Det är hon som skrivit boken: Potatoes not Prozac Här är en länk: www.radiantrecovery.se
Skrivet av    tårtmamman

.com ska det naturligtvis vara *imt*

z
Skrivet av    tårtmamman

Max 3-5 veckor!

Jättebra att du håller koll på näringsläran. Jag glömde lägga in att det är max 3-5 veckor man kör den. Man lessnar hur som helst efter ca 3 veckor. ... men du höll alltså ut i 2 månader ?! Det var strongt gjort! Jag tog den här endast för att bli av med sötsuget - det tar ungefär ett 3 veckor. Det bästa är väl lite grand att man får upp ögonen för lite andra varianter av mat - men det får man ju av andra metoder också t ex viktväktarna. Japp - liknar atkins diet. Men jag har inte läst om den utan kan endast vad som orsakat mitt sötsug. GI började jag läsa, men det blev lite för mycket - jag tyckte det enkla i att \"utesluta socker och jäst\" var min grej - men helt rätt - det ska inte pågå för länge!
Skrivet av    Zasa bf22/1

SUGAR ADDICT\'S TOTAL RECOVERY PROGRAMME .... hm

... varför känns det som om det prickar rakt i maggropen ?? :-)
Skrivet av    Zasa bf22/1

Ja nästan..

..fast jag höll inte på i 2 månader med \"din\" diet...utan jag körde en tre stegs diet där de första 3 veckorna såg ut som din, den inför man mer kolhydrater. Precis som du säger så orkar man inte leva utan kolhydrater mycket längre än så- man riktigt känner hur huvudet skrumpnar ihop :)
Skrivet av    -Emla-

Skall kika..

...in länken ;)
Skrivet av    -Emla-

alltså en av Kathleens böcker :-) /imt

\'
Skrivet av    Zasa bf22/1

Jag som mådde bra ?? ...

Hm ... inser att jag måste fuskat lite ... inte kan man hålla sig SÅ strikt ... :-) Japp, en av anledningarna till att jag fasar för efter Pyrets födelse - jag har så dålig karaktär ... men glad att jag tagit mig igenom den två gånger så jag vet att jag kan - lite grand !
Skrivet av    Zasa bf22/1

Ja och

den är bra! Det finns forum och mejlinglistor för varje steg. För vegetarianer, för såna som har svårt att äta frukost, för autistiska barn (som min son som lever på korta kolhydrater - vit mat)... Jag är endorfinjägare. Svälter mig till endorfinkockar.
Skrivet av    tårtmamman

Hur går det nu..

...med graviditeten?
Skrivet av    -Emla-

Emla

Jo det går bra! Att få barn är det som är viktigast i livet för mig och det sköter jag exemplariskt. Efter min första graviditet stannar mitt svältande med att jag \"svälter\" till kl 12 på dagen :-) Men nu när jag är gravid äter jag t o m frukost.
Skrivet av    tårtmamman

Jättebra...

...det blir jag glad av att höra, du måste sköta om dig själv och bebbarna därinne! (och hör sen! *s*) Kram.
Skrivet av    -Emla-

Liknar min...

Jag gick på South beach dieten innan jag blev gravid, hann iofs bara till fas 2. Problemet för mig är att jag har ett rätt kompicerat förhållande till mat, när det blev dags att introducera kolhydrater igen fick jag lite småpanik, ville inte äta det för jag inbillade mig att jag skulle gå upp på en gång då. Får se vad jag ska hitta på för att bli av med kilona efter graviditeten... Kram!
Skrivet av    Sandra med tre

körde GI

och det funkade bra för mig... men man blir fruktansvärt trött när man tömt ut kolhydratreserven... så det är viktigt att man får in de långsamma kolhydraterna efter den första perioden.
Skrivet av    Julia+Sanna 060126