Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

tre tättisar?

Skrivet av imsevimse (ny här)
Är ny här. Vi har två tättisar, 18 mån mellan. De är idag 1 och 2,5. Nu känns det lite i kroppen som att trean kan vara på väg. Känner mej tudelad inför detta. Vill gärna ha 3 barn, men hade nog tänkt mej lite mer paus... Fast å andra sidan känns det som att det kanske skulle vara bäst för trean att få komma nu och inte bli en sladdis. Hur har ni som har 3 eller fler tättisar resonerat när gravidbeskedet med 3:an kommit?
Svar
väntar en trea
Jag har 17 mån mellan mina söner och nu kommer det bli 18 mån mellan ynsta killen och bebisen. Mina barn är 13 mån och 2,5 år. Jag har bf 16/12 Våran trea var inte planerad och vi hade tänkt att vänta några år med fler barn. Men just nu känns det som om det är det allra bästa att ha alla barnen tätt. För då har alla tre barnen lika stor nytta av varandra. Men jag tror det kommer bli väldigt kämpigt med tre små samtidigt. Men jag hoppas det ska funka bra.
Skrivet av    Jenny m. pojkarna -03 & -04 + bf 16/12
just det
Jag tror också att det kan bli väldigt kämpigt. Jobbigt redan som det är nu, och jag kan tänka mej att det är tungt att vara gravid å ha två småttingar att sköta samtidigt. Det var ju tungt att sköta en å va gravid... Sen känner jag också att vårt förhållande kanske behöver lite tid, inte bara barn hela tiden. Plus att vi renoverar hus just nu och så ska jag börja jobba i höst. Fast jag vet ju inte alls om jag ens är gravid än, bara lite föraningar om att det kan va så. Så vi får väl se hur det blir...
Skrivet av    imsevimse
Ångets och lycka
omvartannat. Nu när trean är ett faktum känner jag att det är ett hårt arbete OCH en fantastisk lycka att alla kan leka med varandra och ingen är sladdis som aldrig får vara med. Dessutom, när det är gjort så är det gjort och då ska jag sova igen, inte börja om. Nu är min småbarnstid. Sedan kommer jag vara för gammal och inte orka. Då kommer jag vara glad över att vi hann få tre istället för två. De har en sådan glädje av varandra.
Skrivet av    Good Luck med beslutet
jag har
två barn o väntar det tredje. Mina barn kommer att vara ganska precias tre och två år när trean kommer. alla våra barn är planerade \"in i minsta detalj\". vet att det kommer bli jobbigt med tre så små, men jag väljer hellre att ta det nu o sedan, när barnen är större, kunna göra det jag vill. man får ta en dag i taget, o glädjas åt det fina! dessutom har jag pratat med andra som har sina barn tätt, o alla säger att det inte blir så mycket jobbigare än att föda dem \"normalt\". ingen ångrar sig liksom.. vi kommer troligen skaffa en fyra, även den tät. lycka till!
Skrivet av    Norpisen bf 2/2
3 täta här
Att trean blev till var ett litet misstag men jag kände direkt att jag ville ha den. Nu har vi slagit rekord på dagis med tre barn som går på samma dagis under ett helt års tid, och ingen är tvilling. Ungarna leker som bara den och har alltid någn att leka med. jag ångar ingenting, det är underbart att se dem! Det är totalt 3 år och 2 månader mellan första och sista förlossningen, alltså 1,5 år mellan.
Skrivet av    G
Väntar tredje...
Fast det blir inte direkt tätt mellan 2:an och 3:an, lite över 2 år. Mellan mina första är det 14 1/2 månad. Barnet var planerat, vi kände att vi ville ha alla samtidigt så att dom får utbyte av varandra, sen vill vi inte börja om några år igen.
Skrivet av    Sandra med tre
Tredje tätisen var planerad..
.. och kom inte tätt nog. *S* Tyvärr hade jag hunnit med ett missfall i v 10 innan, så det blev nästan 2 år mellan. Gravbeskedet med femte barnet skall vi nog inte diskutera så högt. Jag skulle nämligen inte blivit gravid at medicinska skäl, så det kom lite som en chock. Samtidigt blev man ju glad över tanken på ett barn så det var väldigt tudelat. När jag väl fick klartecken från läkarna var det som en sten lyfte och vi kunde börja glädjas. Att det blir tätt har aldrig skrämt mig, mer än att jag oroat mig lite för mn egen hälsa. Men förhoppningsvis går allt bra, det är inte så långt kvar nu.
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 31