Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ändrade förutsättningar på arbetet

Skrivet av -Allis-
Jag har arbetat på samma jobb i fem år. Ett halvår var jag föräldraledig på heltid och då hade vi en vikarie. Nu när jag återgått till jobbet på 50% och eftermiddagar (som alla varit överens om) ändrar de helt plötsligt alla förutsättningar.

Min vikarie blir anställd på heltid och i stort sett alla mina väsentligare arbetsuppgifter överförs på henne. Den överenskomna arbetstiden gäller inte längre för nu måste vi vara där kl.8 på morgonen. När jag sa att det inte funkade fick jag till svar att jag inte borde ha kommit tillbaka så tidigt (!).

De arbetsuppgifter jag har kvar är skit och hälften sådant som måste finansieras med externa medel om de alls ska bli av. Jag jobbar i en ideell förening och är rätt oroad över vad de kommer att hitta på i fortsättningen. Ingen i styrelsen är särskilt kunnig på arbetsgivarområdet, vi har inte kollektivavtal eftersom de vägrar och jag börjar känna att mitt jobb sitter löst.

Vad kan jag göra?
Svar på tråden: Ändrade förutsättningar på arbetet

oj

Oj, det låter inte bra. Vad trist att de bara ändrar på förutsättningarna. Nu är jag inte något kunnig i hur det funkar arbetsrättsligt, kollektivavtal eller ej, men är du med i något fackförbund? I så fall skulle jag börja med att tala med dem för att se vad din ombudsman har att säga. Förhoppningsvis kan du få råd och stöd hur du ska agera. Man har ju rätt att gå ner i arbetstid, men jag vet inte riktigt hur stora \"krav\" man kan ställa på att få arbeta de tiderna man vill själv. Oavsett det så är det väl en form av muntligt avtal som ni har ingått när du diskuterat arbetstiderna och din arbetsinsats med din arbetsgivare. Usch vad trist det måste kännas... Jag ska tillbaka till mitt jobb den 1/9 på 75% och vi har bland annat bytt chef under min tid som sjukskriven och föräldraledig, så jag håller tummarna för att inte allt för mycket har hunnit förändrats. Hoppas det löser sig för dig! /Lotta (också från ankomst 0412)
Skrivet av    LottaH med Viggo 14/2-03 & Evelina 7/12-04

Om du

är med i ngt fack så skulle jag ta ett snack med min ombudman om jag var du.
Skrivet av    Skrållan

Du har inte rätt

att styra över dina arbetstider alls.. det du har rätt till är de timmar ni kommit överens om i ditt anställningsbevis. Som arbetsgivare ska man alltid försöka lägga arbetstiderna så att de passar den anställde. MEN det är till sist alltid arbetsgivarens behov som avgör vilka tider det blir. Kollektivavtal kan de inte vägra om facket (förusatt att någon är medlem) kräver det. Det är tvångsanslutning i det här landet som gäller (det kan jag tycka en hel del om men det väljer jag att inte ta nu *S*). Men facket kan inte ändra på det faktum, kollektivavtal eller ej, att det är arbetsgivarens behov som styr arbetstiderna.
Skrivet av    arbetsgivaren

Det du har rätt till (gällande arbetstider)

är att få veta det nya schemat i \"rimlig tid\". Enligt handelsavtalet är denna tid \"om möjligt en månad\".
Skrivet av    arbetsgivaren

Tack för svar!

Jag ringde till facket och fick riktigt bra hjälp tyckte jag. En kortfattad resumé, de tyckte att min arbetsgivare borde läsa på lite mer om föräldraledighetslagen och MBL. Jag kan verkligen rekommendera andra i samma situation att kontakta facket. Tack för era svar!
Skrivet av    -Allis-

skönt

Skönt att du fick bra hjälp. Hoppas att det löser sig med jobbsituationen.
Skrivet av    LottaH

Jo, men MBL

är ju mest \"spel för gallerierna\". Din arbetsgivare har, oavsett, alltid sista ordet i att förlägga arbetstiderna som det passar denne bäst. Det är ALLTID arbetsgivarens behov som styr, MBL eller ej. Sen behöver man inte ha MBL om nya sheman heller, det räcker att man meddelar i god tid. Om man ändrar radikalt, vilket kanske din arbetsgivare kan anses göra, så kan MBL bli akutellt men det det handlar om är att arbetsgivaren skriver till facket vad man vill ändra på och så skriver facket på... när det gäller arbetstider kan de inte säga något. Så krasst är det! Och vad föräldraledighetslagen anbelangar är det samma sak - du har rätt att gå ner i tid - men inte att bestämma NÄR du ska jobba.
Skrivet av    ..

Artiklar från Familjeliv