Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

angåen ljud...

Skrivet av em m Wille & Victor
Victor har börjat snacka jäte mycket gga gga e det bra eller dåligt?? Har för mej att b och ljud som man pratar långt fram med e bra och det e väl inte g??
Svar på tråden: angåen ljud...

Konsonanter...

....överhuvudtaget är bra! Eliel kan säga: m,n,j,l,ng,sch, (b,p,r) Han fixar sina övriga konsonanter med stämbanden,(hm...mindre bra...) Tex dricka= i_a Senast sa talpedagogen att vi skulle köpa en låtsasorm och öva på ssssss ,som ormen låter. För att det skulle bli en kul lek då.
Skrivet av    Regina & Eliel nov-02

G är jättebra!

Alla hårda konsonanter som kräver att man stänger till bak i munnen är bra, däremot nasala ljud och ng ljud är mindre bra om de ersätter de hårda konsonanterna. Lasse kunde inte säga G förrän efter sin operation, så om Victor gör det nu innan så låter ju det toppen :)
Skrivet av    eva m Lasse Oda å My

Skönt att höra!

För jag har oxå tänkt att bokstaven G kanske inte är den allra bästa, men jag har varit glad att Elias sagt nåt överhuvudtaget, så jag har inte haft hjärta att försöka få honom att säga nån annan bokstav istället för G. Han säger Gagga om alla flugor o spindlar, ja insekter i stort. Sen säger han Gasch om glass.
Skrivet av    Ullis m Elias -02 (gomspalt)

Duktig kille!

Alla ljud är bättre än inget tror jag. Vi ljudar Baba, papa och annat här hemma men Klara låter bara mamam och nänä/nana. Vi tror vi har hört lala och bama nån enstka gång men hon kankse bara var täppt i näsan?! Trodde hon sa Ajaj och avav men det kanske är aiai och auau för voklaer är väl lättare än konsonanter? Hoppas allt är bra med er! Jenny
Skrivet av    Jenny m Klara -04