Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Klara sig med bärsjal istället för syskonvagn?

Skrivet av tjorven
Vad har ni för erfarenheter av detta?
Väntar barn nummer två om 5 veckor, sonen sen innan kommer att vara 1år och 8 mån ca när syskonet kommer.

Vi har inte skaffat ngn syskonvagn utan jag har beställt en bärsjal ( Tri-cotti) som jag hoppas jag ska kunna klara mig med både hemma och när man är ute.
Men läste just i en enkät här nedan att en del tycker att det bästa tipset de kunde ge när det gäller att få barn tätt, var just att skaffa en syskonvagn.
Så nu blir jag lite konfunderad..

Vad tror ni, kan man klara sig mend en bärsjal och enkel vagn till det äldre syskonet?

Tacksam för era synpunkter!

Kramis
Svar
Kan kan man väl...
det beror väl lite på vilka rutiner man skaffar sig och vad man gör på dagarna. Varför det inte riktigt fungerade med sjalen för mig var nog för att jag aldrig fick rutin på att knyta den (hade en långsjal) och därför kände mig lite osäker när jag var ute om det inte fanns en spegel till hands. Sen tyckte jag att det var underbart skönt att när barnen somnat i vagnen \"bara vara jag\". Ha min kropp i fred ett tag. De hade ju varandra i vagnen så de fick ju den närheten ändå. Sen så föddes E på hösten och jag tyckte det var rätt så bökigt med vilka kläder hon och jag skulle ha på oss under vintern. Jag tror säkert att du skulle kunna fixa det, för det var ju inte några jätteproblem jag hade! Om det inte fungerar så är det ju bara att inhandla en syskonvagn. Lycka till med nya bebisen!
Skrivet av    Åsa m Agnes o Edith
Japp det går
Fick min dotter i september och har fixat med en vanlig vagn. Hon är alltid i sjalen om han är i vagnen. Men vill brossan gå så åker hon ibland vagn.
Skrivet av    Petra med 6
Går utmärkt
Vi köpte syskonvagn när lillebror var 6 månader och det var för att mannen tyckte det var omständigt att inte ha det. Själv använder jag aldrig syskonvagn eftersom den är tung och klumplig (Ora Duoletto). Jag har lillebror i bärsjal och storasyster i sittvagn eller så går hon.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel
Så här gjorde vi
Vi har 1 år och 10 månader mellan våra tjejer. Vi skaffade inte någon syskonvagn, ville vänta och se om vi behövde den. Den äldsta åkte ståbräda eller gick själv och den lilla åkte vagnen eller bärsele. Ibland hade jag den minsta i bärsele och den stora i vagnen. Ståbrädan har varit suverän tycker jag! Lisa älskar sin \"platta\" och åker fortfarande väldigt gärna. Nu börjar det bli dags för henne att börja gå själv. Men, hur man väljer att göra beror ju mycket på hur man bor och vad man har för rutiner. Vi bor så att vi har nära till allt. Har vi åkt iväg på längre utflykter hela familjen har vi antingen haft två vagnar eller en vagn och en bärstol. Det har funkat bra tycker jag, men sen vet jag ju andra som hävdar att de aldrig skulle ha klarat sig utan sin syskonvagn.
Skrivet av    Pernilla med Lisa och Elin
Absolut!
JAg har 20 månader mellan mina barn och har ingen vagn alls! Lillasyster har åkt sjal från start och storasyster går själv. Är vi ute på heldagsuflykt bär maken henne i ERGO om hon blir trött och jag bär lillasyster i didyn eller sakaran! Går kanonbra!! Så skönt att slippa släpa på en stor rung vagn på bussar, tåg och i och ur bilden! Lätt att ta sig fram i affärer och lätt att jaga stora rymmare om det behövs!
Skrivet av    Venus
Det beror ju på...
Ska den store gå på dagis, hur tar ni er isåfall till dagis, är den store vild eller lugn, har ni tät trafik där ni bor. Jag hade INTE klarat mig utan syskonvagn, kanske om de hade varit födda i tvärtom ordning.
Skrivet av    LottaJ
Det är ju
inte så jättetätt mellan barnen och den stora går säkert en hel del själv redan ifrån början. Vi hade visserligen tvillingvagn men vi slutade använda den då det största barnet var 1,5 då han gick själv istället. Vi har knappt 1 år mellan våra!
Skrivet av    bettis
Jag har både..
sjal och syskonvagn. Nu i sommar har jag inte kunnat använda sjalen pga värmen och utan syskonvagnen hade jag inte kommit ut. Beror lite på om du ska ha båda barnen hemma eller om syskonet går på dagis. Då skulle jag nog ha klarat mej utan s-vagn,
Skrivet av    Madicken-m4
Same same...
gillar att ha valmöjlighet. :-) Visst skaffade du en Duoletto? Hur trivs du med den nu då?
Skrivet av    Asereht
Samma som er.
Fast jag inhandlad mig en Babyproffsen jogger vagn, som i mitt tycke är den vagn man får för pengarna. Inget vrålåk i bästa klass, men för priset 3.900:- är det en bra och prisvärd syskonvagn. Lätthanterlig! Har nu köpt sjal, som jag väntas få i nästa vecka. En hoppediz. Kan inte så mycket om sjalar, men lilltjejen är väldigt mammaberoende och tänkte att det kunde vara ett bra köp nu när jag går hemma med bägge barnen och inte kommer ha den store på dagis förrän om ett år. KRAM
Skrivet av    Lisa m. Vilgot & Olivia