Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Genomskådar testen hos audiologen?

Skrivet av Fia med Linnéa
Linnéa har ju varit hos audiologen tre vändor nu med relativt kort varsel pga ÖI mm. Första gången visade den på en måttlig hörselskada(ca30db tror jag att det var) som är i paritet med våra erfarenheter här hemma i form av reaktioner, ljud osv. Nu sista två ggr så har jag en bestämd känsla av att Nea har genomskådat testet. Audiologen visar väldigt tydligt med kroppen när hon trycker på knappen för det första men också LInnéa vet att om hon tittar på tanten får hon sen en bild på tv\'n så det gör hon. Audiologen är toknöjd för jäntan hör ju såååååå mkt bättre nu men mamman(jag) bara vet att ungen läser av kroppen och allting annat men hör inte många pip öht. Visst har hörseln blivit bättre, iaf periodvis, men inte in närheten så bra som testen som visar en unge som hör normalt. Hur vanligt är det att 17månaders genomskådar testen? Finns det andra mer pålitliga test att tillgå? Audiologen som vi gått hos vägrar acceptera att ett så litet barn kan genomskåda testen och henne men jag vet själv att jag inte var äldre när jag själv genomskådade testen som fanns då för trettio år sen snart. När de väl fann en lösning där jag inte såg audiologen insåg man ganska snart att jag inte alls hörde så bra som det första visats. I själva verket var jag i det närmaste döv men med en otrolig förmåga att läsa av läppar/kroppsspråk/ögon. Detta har Nea ärvt, det vet jag redan från andra situationer. Vi tecknar nästan inget hemma för hon vet vad vi vill genom att läsa av oss på andra sätt.
Kram och hoppas jag får ett klokt svar från ngn som är kunnig.
Svar på tråden: Genomskådar testen hos audiologen?

Jaha!

Och var kom de där ifrån nu då? De försökte jag ju skicka för en kvar sen och de fanns inte där när jag uppdaterade heller. LUSTIGT! Ursäkta tjatet!
Skrivet av    Fia med Linnéa

gått troll i datorn *ler*

Behöver jag svara på alla dina inlägg *ler*. Nej skämt åsido. OM din dotter har genomskådat testen så är det en dålig audionom ni går till. Men ärligt talat så kan det finnas saker som audionomen gör som du som förälder inte förstår och som alla saker kanske pekar åt samma håll,,,,,att hon hör ganska bra (eftersom det är det ausionomen säger). Man kan som audionom inte förklara allt man gör för föräldern för då kan det förstöra testen,,,,föräldrar kan omedvetet (och medvetet) styra barnet så att testet blir missvisande och därför berättar och förklarar man inte allt man gör som audionom. Men ni kan ju alltid begära en \"second opinion\",,,,,alltså att mätningen görs på ett annat rum (om det är möjligt) och av en annan audionom. Så får man jämföra resultaten med varandra. Lycka till. Hälsningar Åsa (audionom och förälder).
Skrivet av    bullen71

Dålig och bra kan jag inte svara på

men jag kan tala om hur min dotter reagerar och det är rätts jälvklart att hon genomskådar testen. DET är jag bombsäker på. Ska jag nu vara helt ärlig har vi ingen fungerande personkemi alls denna audionom och jag men JAG ser på henne när hon förväntar sig reaktioner från Nea. Får ta upp det med läkaren vi har på audiologen nästa gång i höst. Tack för svaret!
Skrivet av    Fia

Svårt att veta....

tycker jag. Vi har ju också gjort en del hörseltester med Axel och ibland har jag också undrat om han genomskådar testen. Nu är han ju större och verkar höra så bra man kan med bara ett öra. Sen har vi ju också gjort OAE och hjärnstamsaudiometri som ju inte påverkas av någons beteende. Har inte Linnéa gjort något sådant oberoende test? Hoppas allt är bra med er annars!:-)
Skrivet av    Pling m. Axel-00 (mikrotit/atresi)+ Erik -04

ja

om du känner att svaren inte är att lita på (det finns ju audionomer som inte kan dölja sina förväntningar också och som alltså inte funkar så bra i sitt yrke) så ska du absolut ta upp det med läkaren och be om en annan audionoms undersökning. Säger också som Pling,,,,att göra OAE och BRA är ju bra i de fall man är tveksam till sina mätresultat. Hoppas det löser sig och att ni får en audionom ni litar på. Hälsningar Åsa.
Skrivet av    bullen71

Nej

Vi har inte fått göra ngt sånt test. Vet inte varför men det kankse beror på alla inflammationer i det stora örat??? Vi har det bara bra faktiskt:-) LInnéa har ju en del andra problem och det verkar som att det börjar vända. Hon var förrut nollätare men äter nu fullt tillräckligt för att försörja sig själv utan näringsdrycker, sonder eller andra mer eller mindre trevliga knep. Urinvägarna(reflux) håller sig också stången för tillfället så just nu är det bara det krånglande örat som spökar och för oss är det semester:.) Hur har ni det själva? Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Tack!

Ska ta upp detta med hörselvården när vi kommer dit sen så får de ta ställning till det. I nuläget ska vi i första hand röntga för att ta reda på var problem sitter eftersom Otokirurgen inte tror på vanliga inflammationer i örat. Då ska de söva henne och suga rent ordentligt också för det funkar inte när hon är vaken. Vad gäller audionomen så är hon nog inte så bra då. Det känns som vilken idiot som helst skulle kunna läsa av henne men jag och Nea kanske också är duktiga på sånt:-) Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

fy på er,,,vara bra på avläsning så där

Sån kan man väl inte vara som patient,,,det fattar du väl *ler*. Nej jag skojar så klart bara. Kräv det du tycker för att ni ska bli trygga med det besked som ges. Annars går man ju bara och undrar och retar upp sig iallafall. (Jag vet ju själv hur jag blir irriterad när man tycker att vårdpersonal inte lyssnar på en). Kram Åsa.
Skrivet av    bullen71