Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni med bärsjal isf syskonvagn- era män då?

Skrivet av Sjalfantast och realist (och vagnägare)
Ni som säger att det går utmärkt- är era män aldrig ute med båda barnen samtidigt, utan mamman? Bär de i sjal då också? Kalla det gärna fördomar men fördelningen män- kvinnor som bär barn i sjal är tyvärr inte jämn om man säger så. Antingen bär alltså era män i sjal de också eller så är de aldrig ute med barnen själva- och DET låter märkligt i mina öron...
Svar
hm inte sjal kanske men
bärsele. och om jag ser barn i bärsele så är det faktiskt mestadels pappor som bär selen med barnet i. Sjal är det ytterst sällan jag ser över huvudtaget så hur det är fördelat mellan mamma/pappor vet jag inte Men bärsele helt klart flest pappor som har Sedan huruvida de är ute med alla familjens barn eller så det har jag ju självklart ingen koll på *ler* Men av vad jag sett är det flest killar med bärselar här ialla fall
Skrivet av    X-tjejen
Min man
har alltid burit barnen lika mycket i sjal som jag. Har man en gång testat vill man inte gärna dra på sig en bärsele igen vare sig man är man eller kvinna! :-)
Skrivet av    Ika m Samuel o Tilda
Måste man ha en bärsjal..
..för att kunna bära sitt barn? Min man bär barnen betydligt mer än mig. (Inte jämlikt alls alltså. ;O)) Han kånkar och bär på axlar och ryggar, armar och knän. Måste det så ofta förutsättas att männen alltid är slapphäckar oförmögna att tänka själva? De får väl lösa bärproblemen på sitt sätt utan att det för den skull är fel? ;O)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 32
Nä inte alls
Tror du läser in nåt i mitt inlägg som jag inte skrivit? Det jag undrar över är de familjer där man har ett icke-gående barn och ett lite större barn men där man inte anser sig i behov av syskonvagn. Detta motiveras i de flesta inlägg här med att mamman bär det mindre barnet i sjal. Jag undrar då om aldrig pappan är ute ensam med alla barnen. Bär han då i sjal? Bär han i sele? Eller går han ut en promenad/på ärenden på en timma och bär det minsta barnet i armarna eller på axlarna (verkar ruskigt opraktiskt). Jag är bara nyfiken eftersom det i 99% av de syskonvagnslösa fallen enbart handlar om hur mamman gör, som om pappan inte existerar i egen samvaro med barnen.
Skrivet av    Sjalfantast och realist (och vagnägare)
Hehe....
Jag skulle vilja se min karl med en sjal eller babybjörn en längre stund=) Nix, när han är ute med dem är det syskonvagn eller sulky med ståbräda som gäller. Mina killar är 3,5 år och drygt 1,5 år. Vi använder fortfarande syskonvagn till dem.
Skrivet av    LottaJ
Han kånkar dem mycket på armen också
den lille då framförallt och det gjorde jag också när han växte ur babybjörn. Jag fick aldrig till det med nån sjal.
Skrivet av    LottaJ
När vi varit båda...
har vi oftast haft två vagnar. Om inte så turas vi om att bära i bärsele eller bärstol, men oftast är det min man som burit. När min man var pappaledig så var han mer flitig än jag på att använda bärselen och bärstolen.
Skrivet av    Pernilla med Lisa och Elin
Klart...
att min man oxå bär!! Varför skulle han inte göra det?! När Wilma var så liten att hon inte kunde åka i EGO\'n så var jag ju alltid med eftersom hon ändå ville ammas typ hela tiden. Vår låbgsjal är för kort för min man, men han bär gärna i ERGO och ofta bär han 3-åringen i den och jag 1-åringen i sjal eller sakara.
Skrivet av    Venus
Har sjal/Ergo men...
inte istället för vagn. Vihar vagn också. Jag gilalr att kunan välja och det gör även maken. Maken drar i vagn, bär i sjal/Ergo eller i sin älskade bärstol (sån där med ram) som han föredrar framför den ergonomiska bärselen som jag i min tur älkskar för att den avlastar så bra. Stålskrället får han ha aldeles själv. Mao, ja min man har burit i sjalen. Han bryr sig inte men å andra sidan bryr han isg inte om kläder och stil öht så det kanske förklarar en del. ;-)
Skrivet av    Asereht
Mannen bär...
Gärna och länge. Jag har turen att ha en man som både syr bärsjalar och bär med dem...
Skrivet av    P
Tja
Statistiskt sett bär inte pappor i sjal lika mycket som mammor helt enkelt. Du har völ haft turen att ha en man som vill bära :-) Låter jobbigt att du var tvungen att vara med ert lilla barn hela tiden så att pappan aldrig fick egentid med båda barnen ute; någon halvtimme borde hon väl klarat sig utan amning?
Skrivet av    Filur på besök
Mmmm...
...när vi var på julfest på makens jobb och min man bar vårt barn i sjal, så var det en kollega till honomn som undrade om vi var med i en sekt! :) När vårt första barn föddes var min man lite skeptisk till sjal...tills han provade. Sedan var det han som var sjalfantasten i huset. Vi har iofs ganska diskreta, enfärgade sjalar + en Ergo. Vi har en syskonvagn också, men det är mest jag som vill använda den eftersom jag fortfarande har problem med rygg och bäcken efter senaste graviditeten.
Skrivet av    Spirella
Jo...
det hade hon säkert gjort, men jag har aldrig känt nåt behov av att vara ifrån mina barn när de är så små. Då hände det att pappan tog med det äldre barnet ut och jag och bebisen som viddag tillsammans tex. JAg vet inte om han vill bära... *s* Hade det inte varit för mig hade han nog liksom inte kommit på tanken. Men han hade nog inte kommit på tanken att föda hemma själv heller...
Skrivet av    Venus
har fått klara mig
utan man....
Skrivet av    andromeda
Min man bär
men inte i sjal, och sällan i sele. Han tycker som jag, på längre promenader eller i affärer så är det skönast med syskonvagn och sele. Då är man själv \"ledig\". Sedan kan man ju bära på andra sätt, men man går ju inte med enkelvagn och en på axlarna när man är ute skulle jag tro?
Skrivet av    Sölvi med 6 barn
Japp
Pappan bär, man han föredrar ergo framför sjal.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel