Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Arbete = Dagis

Skrivet av frastaan
Jag arbetar heltid nu under sommaren som socialsekreterare på barn/unga. Tycker att det är så otroligt roligt! Har nu fått erbjudande om jobb året ut, med goda chanser till ytterligare förlängning. Detta innebär i sådana fall dagis för min guldklimp som fyller 1 år om 2 veckor. Albins pappa går skola vilket gör att Albin inte behöver vara heldagar på dagis. Jag kommer i sådana fall att arbeta 75%... men det känns ju alldeles för tidigt med dagis nu... känner mig kluven .... å ena sidan vill jag inte sätta han på dagis nu utan vara hemma... å andra sidan vill jag verkligen ha detta jobb. Det är dessutom svåt att få jobb som soc.sekr i denna stad så detta är en enorm chans till att få fast i framtiden....
Vad göra???
Svar på tråden: Arbete = Dagis

självklart val!

För mig är valet självklart. Jag skulle utan tvekan ta jobbet. Det för att det är ett roligt jobb som du trivs med och dels för att det är bra att få in en fot när det är en svår bransch för övrigt. Eftersom din sambo pluggar och har möjlighet att kanske vara lite mer flexibel med tider och sonen inte behöver gå heldagar på dagis verkar väl det bästa vara att ta jobbet. Lycka till!
Skrivet av    LottaH med Viggo 14/2-03 & Evelina 7/12-04

jo...

det är väl bara det att man brottas med samvetet på något vis... förhoppningsvis så går inskolningen bra å så... å man får väl tänka som du säger : å det blir ju en investering för framtiden. Tack :-)
Skrivet av    frastaan

Ta det!

Har själv varit arbetslös länge innan jag fick barn och har nu fått jobb. Sonen är 15 månader när han börjar på dagis i augusti och jag tror att det blir bäst för oss båda - jag behöver jobba och träffa andra vuxna, han behöver träffa andra barn. Sen vill jag ju förstås inte att han ska vara på dagis på heltid, men det behöver ju inte ditt barn heller. Tänk positivt; du har både jobb och dagisplats, kul för er båda! (Men jag håller med om att det pågår en brottningskamp med samvetet, men jag blir en bättre mamma av att arbeta, det är jag övertygad om. Hitta bara ett bra dagis så att du kan lämna och känna dig trygg) Lycka till!
Skrivet av    Eliza

Mina barn mår bra på dagarna

Mina barn började när de var 14 respektive 12 månader hos dagmamma. De trivdes jättebra och det var bra för dem att få vidga sina vyer trots att de inte var så gamla. Det viktiga är ju att det inte blir långa dagar när de är så små, men det verkar ni ju ha fixat. Ta jobbet! Bra jobb växer inte på träd.
Skrivet av    FiaLisa

jo, man måste tänka

... framåt oxå... jag vet att detta äe en chans som inte kommer tillbaka så lätt. Det är svårt att få socionomjobb i Ume eftersom det är en studentstad... å de e ju ett jobb som jag verkligen vill ha dessutom... Hoppas att det går bra på dagis bara :-)
Skrivet av    frastaan

Utgå ifrån barnet!

Testa att jobba! Går det inte bra så är det bara att du säger upp dig. Men det är dumt att sumpa chansen innan du vet. Lycka till!
Skrivet av    Louise med William f. 040213

jag hade inget val..

utan fick lämna sonen innan han fyllde ett= då började inskolningen.. och det har gått jätte bra. Han trivs verkligen på dagis och nu har vi varit hemma i en månad och går varandra på nerverna... så nu på måndag är det åter dags för dagis.. och jag får komma till jobbet..
Skrivet av    moniquex med trion

För barnen

finns ingen magisk gräns vid just 1 ar som gör att de da blir \"dagismogna\". Det är en gräns som satts i Sverige av nationalekonomiska skäl vagar jag pasta. Tvärtom gar det oftast lättare för barnen att vänja sig vid dagis ju yngre de är. Däremot kan det ofta kännas svart som mamma att lämna barnet. Men det blir nog inte lättare bara för att barnet blir bade 1 1/2 och tva ar, snarare tvärt om ;-) Sa fundera pa varför du tycker att det känns för \"tidigt\".
Skrivet av    Tango

skönt att läsa

att det gått bra för er... jag hoppas att det kommer fungera bra för oss med.... :-)
Skrivet av    frastaan

svårt för att jag inte tänkt så

.... jag var inställd på att vara hemma tills det att A var 1,5 månader men fick somsagt ett erbjudande om jobb för bra för att missa. Jag trivs verkligen med jobbet.... men eftersom att jag inte ställlt in mig på att A ska vara på dagis nu... så känns det jobbigt när planderna inte blev som jag tänkt mig....
Skrivet av    frastaan

Artiklar från Familjeliv