Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En liten fråga om att dela rum....

Skrivet av Aninia
Jag har en liten dotter på ca 9 månader och vill väldigt gärna ha ett barn till. Hade väl tänkt ca 2-3 år mellan barnen. Undrar nu lite grann om det här med att dela rum. Fungerar det med den åldersskillnaden? Hur har ni gjort? Hur gamla är era barn som delar? Är det skillnad på om det är 2 flickor/2 pojkar som delar eller om det är en av varje?

Blev kanske lite luddigt formulerade frågor så här på natten, men jag hoppas att ni förstår och har möjlighet att svara.

Ha det gott
Svar på tråden: En liten fråga om att dela rum....

MIna flickor delar rum

Det skiljer 3,5 år på mina flickor, de är i dag 5 och 8 år gamla. Det fungerar alldelles utmärkt att dela rum. Stora flickan drömmer ibland om ett eget sovrum, men lekrum vill de ha gemensamt. Min systers barn skiljer det två år på, det är en flicka och en pojke. De delade rum tills hon var 14 och han 12, då funkade det inte längre. Om vi ahde haft två rum till bernen tror jag att de hade haft ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum. I alla fall så länge de är små.
Skrivet av    Sofia*

Går alldeles utmärkt

Mellan våra killar är det drygt 3 år och de delade rum till de var 5 och 8. De kunde fortsatt dela rum längre än så, men då fick vi ett rum över och tyckte de skulle få varsitt. De är nu 11 och 14 och är för det mesta i samma rum fortfarande. Det är bara 3-4 gånger per år som de blir osams och stänger in sig i varsitt rum. Jag känner flera barn, även där det är pojke/flicka och 4 år emellan som delat ända upp i tonåren.
Skrivet av    ullen61

Mina troll delar

rum, Emilia 3,5 år och Lucas 2 år. Det går utmärkt. De sover i en våningssäng och vi har ordentliga lådor för att olika sorters leksaker, fast de leker oftast samma lekar, vare sig det är med dockor eller bilar och tåg, men de leker även ensamma. Kanske blir det mer bekymmersamt senare när de blir äldre, men ännu funkar det med kompisar hemma och så.
Skrivet av    -Selma-

Tack för era svar *imt*

-
Skrivet av    Aninia

Lite sent svarat..

ser jag nu men kan inte låta bli nu när jag ser frågan. Jag har två flickor som är 2 och 6 år och som delar rum. Det finns, som jag ser det, ett par nackdelar. Det kan vara svårt att få dem att sova på kvällen, för att de håller varandra vakna och när Simone har kompisar inne krockar det lite. Simone kanske vill vara i fred med kompisen men eftersom det även är Melissas rum kan man inte säga nej. Vad jag upplever som positivt är att de har sällskap av varandra under natten, det blir naturligt för dem att dela med sig av sina saker, de är viktigt att de får lära sig ta hänsyn (vilket inte funkar än, naturligtvis) och det kan vara en bra ekonomisk lösning. Men det kan som sagt bli en del frustration och krockar men för övrigt går det väl inte att undvika i familjen..:)
Skrivet av    Emma m. Simone(-99) & Melissa(-03)

Artiklar från Familjeliv