Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tänka rätt

Skrivet av fråm mej
Nåt som jag försöker göra är att tänka rätt. Har själv tätt mellan barnen 16 mån mellan en grabb och tvillingpojkar.
Först försöker jag sammanfatta hur varje barn för sej har varit. Summan blir oftast attt dom varit bra, tjafsat ganska lite och inte så gnälliga. Men alla tre tillsammans på olika tider blir som en enda lång gnälldag. När jag separerar dom blir jag positivare inställd. Jag försöker att inte invänta lugn och ro eller att bli "avlöst". När det är lugnt försöker jag njuta av det. Njuta av barnens skratt och lek. Försöker aldrig titta tv eller läsa en bok när det är deras tid på dygnet. Då blir jag bara besviken och irriterad. Det är inte lätt alla ggr och ibland blir jag "vansinnig" men då är det oftast för att jag försöker hitta egen tid i deras tid. Nu är dom lite äldre. Nu kan jag ta lite av deras tid till min tid. Nu förstår dom mer. Det blir bara bättre och bättre.
Svar
håller med
bra skrivet! *kram*
Skrivet av    Jenny m Thea & Moa
Men..
jag förstår inte riktigt...deras tid? Leker de inte själva någonting..varför jag frågar är för att jag har en 2åring här som håller på och pysslar för sig själv och min 4månaders sitter i sittern och myser. Varför skulle man då inte som jag kunna sitta här med en kopp kaffe och surfa lite? Jag håller dock med dig om att man ska njuta när tillfälle ges och inte vänta alltför mycket på att bli \"avlöst\".
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Med deras..
tid, menar jag i princip deras vakna tid. Självklart tyckar jag att man ska kunna surfa när barnen är med men jag menar att man inte ska förvänta sej att man ska få göra det ifred osv. Om det är ok att bli avbruten stup i kvarten och det inte tär på en själv så är det jättebra. Ta vara på tiden när den kommer och njut istället för att planera in den och bli irriterad när det inte funkar. Nu när mina är lite större kan jag säga till dom att jag behöver vara ifred en liten stund och dom accepterar det.
Skrivet av    från mej
Ok
då förstår jag helt vad du menar! *ler* Håller med helt i vad du säger...och det måste vara skönt med lite äldre, längtar lite tills killarna blir äldre.
Skrivet av    Liv m Wille o Filip