Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

maktlös

Skrivet av Ledsen mamma
Hej ! Har en dotter som håller på att spåra ur helt. Hon rent av struntar i allt som kommer i henens väg just nu. Hon har sedan ca 1år strulat runt en del kan man säga. Det lugnade ner sig lite under terminen som varit men nu är det ett (ursäkta) förbannat sommarlov som är som en ren plåga. Vi har kontakt med soc och hon har inga fler chanser.. Hon är en känslig person som skulle behöva terapibehandling i någon form i värsta fall på något hem, eftersom hon inte förstår vad regler är längre. Hon trotsar allt och struntar fullkomligt i om hon måste komma hem. Dessvärre är det så att det inte finns platser på sådana hem under sommaren utan låsta "institutioner" som gäller. Hon verkar INTE fatta hur illa hon ligger till och kan inte se konsekvenserna. JAG BLIR SÅÅÅ desperat över vad somhänder !! Varför fattar hon inte ? Hon hör inte vad jag säger. Det är min största fasa att de låser in henne, kanske personer som har ännu värre problem än henne (Hon har inga drogproblem) utan är allmänt trotsig.
Ledsen :-((
Svar
ett litet tips som kanske inte hjälper
Finns det någon hon lyssnar på? Någon som har aktoritet (hur man nu stavar det) i hennes ögon? Om det finns vore det nog bra om den personen kunde sitta ner med henne och prata. Vad det ska pratas om är att få din dotter att berätta ALLT hon har gjort mot dig/andra som inte var okej. Alla handlingar hon gjort som honinte tagit ansvar för. Det kan ju stanna mellan henne och den personen men om hon kan lätta på det trycket tror jag det blir enklare för dig att nå henne. Då har hon inte massor av skit som hon gjort som stoppar er 2 från att han en bra kontakt.
Skrivet av    jag
maktlös
Tack det var ett spännande tips som jag ska försöka förverkliga på något sätt.
Skrivet av    Ledsen mamma
maktlös
Jag måste ursäkta mig, fråga hur gammal är dottern,och vad är största av problemet?Själv så har jag en son på 17 1/2 år, som har ett mindre begåvn,handikapp.men som gick ut klass9,med ofta frånvaro,han sitter mest vid datan spelar,chattar,vill ej lägga sig när man säger till.Själv så har jag sjukpension,och sonen gick på gymnasium,men slutade där strax före jul,av eget beslut.Så han är hemma hela dagarna,han har en kamrat,men dom ses inte så ofta.Men jag själv orkar inte ha det så här i evihet.
Skrivet av    syrena52