Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lite tips Tack!

Skrivet av N och S Mamma
Hålla kan ni ge mej lite tips på hur vi ska klara av att åka ner genom europa med bil och två trollungar. En på 3,5 och en på 1,5. Resan kommer att ta ungefär två dygn, med alla pausar osv som jag har planerat in.
Men jag behöver tips på lite underhållande saker vi kan pyssla med!!
Och jag behöver svar snabbt vi åker i morgon bitti.
Kramat till alla från N och S mamma
Svar
Vi
gjorde som så att vi stannade vid lekplatser. Såg till att bilen rullade när dom sov. Var stämningen bra åkte vi på och struntade i planerade stopp. Mina var 4 o 2 1/2 år. Med hade vi tidningar, sagor på cd. Köpte skitleksaker på vägen. Det gick strålande att köra ner till Spaniens sydkust. Barnen var inställda på långtid i bilbarnsstolen.
Skrivet av    s/yBlueOdyssey
DVD-spelare! ;)
Vi har precis kommit hem från Vimmerby & Västervik (25-30 mil bort) och även om det fungerade högt över förväntan med barnen (3 & 1) så sa vi att vi skulle investera i en eller två DVD-spelare om vi skulle bila längre i framtiden. De skulle nog vara värda varenda öre! Annars är det ju jättebra att plocka fram nya leksaker efter vägen, gamla leksaker hemifrån är ju inte särskilt spännande, iaf inte om barnen börjar tröttna på att sitta fastspända. Lyssna på CD-sagor är populärt i vår bil, just nu är det Pippi, men där finns ju mycket att välja på. Förresten så pratade jag med en pappa som hade gett sin son på två ett Playstationspel/Nintendo eller vad de nu heter som han spelade i bilen (!). Lycka till på resan!
Skrivet av    Åsa m Agnes o Edith
Tack!
För tipsen! Vi ska åka och hälsa på min man släktingar i två veckor, så jag ska börja packa leksaker och böcker nu! Ha det så bra!!
Skrivet av    N och S Mamma
Tack
För tipsen Vi har planerat många pauser och jag ska packa leksaker och böcker nu!
Skrivet av    N och S Mamma
jag laddade med
sagoböcker på cd. tycker det är svårt med sysselsättningen då de tröttnar fort och tappar grejer som man inte kan ta upp,för man kör osv. så för oss funkar det bäst med barnskivor med sång och musik eller sagoberättelser Mycket dricka och pauser.många gånger e de tålmodigare än vad man tror:)
Skrivet av    andromeda