Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ändra på nattningstiden?

Skrivet av Essbe m Greta 050323
Fortfarande fyra månader gammal så somnar vår dotter för natten först vid halvelva-tiden på kvällen. Vi har försökt "lura" henne genom att se till att hon inte sover något de sista timmarna innan sänggåendet och sedan natta henne (=amma i sängen) en timma tidigare. Det går hon _inte_ på!

Har nån här lyckats med att aktivt vrida på bebisens klocka, eller kan man hoppas att hon gör det spontant inom en inte alltför avlägsen tid?
Svar på tråden: Ändra på nattningstiden?

Lycka till...

vissa bebisar gör precis som de vill :-) Vi har fått Lovisa att numera somna vid nio istället för elva, men man får ta det en kvart i taget, typ. Prova att skaffa dagrutiner först så rättar nog nattrutinerna till sig så smått av sig själv. När de börjar äta mat på bestämda tider sen så kan det gå lättare att få till det där med barnfria kvällar. Kram
Skrivet av    -texas-

Vrida på klockan vore trevligt

men hur man gör det har jag ingen aning om... Har försökt på båda mina barn för att få dem att vara vakna lite längre än till 1800 som bebisar (och sålunda hoppa upp vid 04-05 istället) men alla försök misslyckades. Föregående talare har svarat så klokt at tjag inte behöver säga nåt. Det är lättare att ändra tider när rutinerna är etablerade. Nu är det bara kaos *L* Apropå ingenting så kan jag ju säga att storebror slutade vakna så infrenaliskt tidigt vid ett halvårs ålder och dit är det ju inte långt, så jag hoppas lillasyster följer hans mönster. Men jag får inse att jag har morgonpigga barn.
Skrivet av    aasha

Artiklar från Familjeliv