Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dåligt bemött hos doktorn?

Skrivet av josjen76
Blir så trött. då ma åker till lasarettet har jag flera ggr upplevt at de pratar runt det man säger. Att de vet bäst. Men man själv känner sina barn..Det GÅR INTE få i mina barn äcklig medicin, sedan kan de säga att man ska ha tålamod och fantasi, men de kräks upp det oavsett. Det enda som hjälper är suppor och det vägrar de skriva ut. Ska då barn som måste ha penicillin , vara utan det!? fler som har erfarenhet av detta? gärna tips på hur jag ska argumentera för at få som jag vill på lasarettet?
Svar på tråden: Dåligt bemött hos doktorn?

Precis vår situation!

Alicia har lunginflammation och fick penicillin som smakade rent ut sagt för j*vligt! Läkaren sa det själv och ändå fick hon just den. Det var i söndags så apoteken var stängda. Han skrev ut en av samma sort också fast med fruktsmak som vi kunde hämta dagen efter eller om det absolut inte gick köra 6 mil t.o.r för att köpa den på lasarettets apotek. Det gick inte... Hon spydde ner både oss föräldrar, sig själv, soffan och golven. Inte ens den med fruktsmak gick. Kaskader igen så vi ringde rådgivningen och de hade inga tips. Inte mer än att försöka truga en gång till och ringa vc morgonen efter. Suppar ges tydligen inte längre för tarmflorans skull sa de. Nåja, på tisdagen fick vi nog! Vi ringde vårdcentralen och sa precis som det var. Mycket förstående sköterska fixade så att hon fick samma penicillinsort fast i små tabletter! 4 st på morgonen och 4 st på kvällen. Ska helst inte delas, bara om det inte går. MEN det går jättebra. Hon tar dom med yoggi eller kräm och sväljer dom hela (de är små). Så det är mitt råd! Ring och säg att du vill ha små tabletter att ta i mat (eller om du kan krossa den sorten h*n har). Det var ett under, det går jättebra nu! Det är ju trots allt en viktig penicillin min dotter ska ha, lunginflammation är ingen lek. Lycka till!
Skrivet av    Marie_AOA

Vi ringde

dagen efter till vårdcentralen, de var väldigt förstående och fattade att vi inte kan skrämmas genom att bända upp munnen för att hon sedan ska kräkas upp smörjan igen. Hon skulle direkt skriva ut suppor. Då vi på lördagen skulle hämta denna medicin hade hon lagt in FEL! Hon hade lagt in en annan penicillin i flytande form!! =( Vi var vansinniga igår!! men idag verkar febern ha gett med sig, så vi avvaktar nu. Hoppas på att det var ett elakt virus hon hade.
Skrivet av    josjen76

Har också provat :-(

Jennie fick kåvepenin av en läkare och det smakade ju helvetiskt rent ut sagt. Inte en chans att hon sväljer det. Dock skrev dessa ut av en jourläkare och när vi ringe vår vanliga på vc på måndagen så sa han att det förmodligen var onödigt och vi kunde sluta. Men hur som haver så ska det finnas en sort som heter amimox som tydligen smakar rätt okej. Dessutom finns det suppar, frågade i min akomstgrupp om just dessa och det finns men det är tydligen väldigt svårt att få dem att skriva ut. Min mamma hävdar att man aldrig ska acceptera en medicin till barn utan att man fått ge första dosen framför läkarens ögon och han/hon får se hur det verkligen går. Svårt att genomföra men det ligger onekligen något i det.
Skrivet av    Ida m Jennie 040326

Åh vad irriterande!

Jag hade blivit sååå ARG! Tur att det börjar ge med sig. Uppdatera gärna här inne hur det går. :-)
Skrivet av    Marie_AOA

Precis

Suppar är supersvårt. Alicia fick inte det och hon hade ändå en lunginflammation! Ingen stor men i alla fall. Läkaren sa att det var för tarmflorans skull.
Skrivet av    Marie_AOA

vi fick suppor till äldsta dottern då hon var

8 månader, hon blev röd och skinnet fläktes upp så man kan förstå till viss del att de ej vill skriva ut det starka. Men man kan inte tvinga i barn nåt de ska spy upp, så jag kommer aldrig mer ge med mig på den punkten. man måste vara bestämd då man är där, sedan är det kört. Nu vet jag vad jag pratar om så de får inte köra över mig fler ggr! Milvas feber gick ner, så nu blev hon frisk utan penicillin. SKÖNT!
Skrivet av    josjen76

Åh fy

vad otäckt! Min Oliver spyr av all flytande medicin så han får suppar i all medicin. Han är aldrig sjuk *peppar peppar* så, men alvedon vid feber får han i suppform. Har aldrig upplevt det du skriver, tur det. Lät uschigt! Tur hon blev frisk.
Skrivet av    Marie_AOA

Artiklar från Familjeliv