Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Råd och idéer om vagn i Grekland

Skrivet av Fifi med E0403 och C0208
Hej

Hur ska vi göra med vagnar på semestern i Grekland? Vad tycker ni och vad har ni för erfarenhet??

Vi har två killar på 3 och 1,5 och hemma i Sverige promenerar vi runt varje dag med dem i dubbelvagnen (Emmaljunga Classic). Utöver den vagnen äger vi en sulky modell större (fullt liggläge och lite större hjul) och en Brio Nova sittvagn.

Jag tycker att det känns uteslutet att ta med syskonvagnen eftersom den inte kommer att kunna åka med i varken taxi eller buss i Grekland.

Ska vi ta med de andra vagnarna vi har, dvs en vanlig enkelvagn och en sulky? Om vi tar båda vagnarna kommer vi att ha möjlighet att låta barnen sova i vagnarna på dagen. Men vi kommer inte att kunna ta med dem i taxi eller på buss.

Ska vi satsa på att köpa en 300-kronors minisulky till stora killen? En sådan sulky har ingen suflett, den har bara fullt sittläge och är egentligen inte så bra att gå långt med. Dock har den fördelen att den är otroligt liten att ta med??

Ska vi smuggla med TRE vagnar (vanlig sittvagn, större sulky och en mindre sulky). Låter inte klokt, men kanske praktiskt??

Hur skulle ni göra?? Erfarenheter och råd tas emot tacksamt!!

/kram
Svar
Jag hade tagit en! :-)
En sulky till den yngsta. Kanske en ståbräda till den äldsta.
Skrivet av    Ika m Samuel o Tilda
Alternativet är ju att...
antingen köpa en beg. syskonvagn av paraplymodell, beställa babypaket på hotellet (då ingår ju ofta en sulkyvagn) och ta med en egen. Själv så anser jag att det är ett måste att ha en liggvagn per barn iaf upp till fyraårsåldern. För om man själv vill sitta på en restaurang på kvällen, så är det såå skönt om barnen kan ligga i sin vagn och sova om dom är trötta. Men det beror ju på vad man har för syfte och planer med sin resa. Vi har haft med dubbelvagnen en gång och det var inge problem, bortsett från just det du skriver... att man inte kan ta sig ifrån stället där man är. Åker snart iväg igen och den här gången så är det dubbelsulky med liggläge och en enkelvagn som gäller. Om ni inte tänker på att båda ska kunna sova samtidigt... så kan det ju oxå vara ett alternativ att skaffa en bärsjal eller sele (om ni inte redan har det), så att ni kan bära den ena om den blir trött. Eller ta med ståbräda! Ja det finns många alternativ... frågan är bara vad ni vill ha ut av eran semester, vad ni vill göra och hur lätt/omständigt ni vill ha det. Fundera på det och gör sen det som känns mest passande för just er och era semesterbehov. Vi åker till Grekland i September... och jag längtar såååå!
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
jag hade
tagit med syskon vagnen,var i Turkiet i fjol och hade inga som helst problem att få in den i buss och taxi osv. dessutom var det skönt att kunna ha alla grejer i vagnen när barnen ville gå,så de turades om att sitta barnen och grejerna:). Dessutom skönt om båda behöver sova ,då det blir tröttare när man e på semester.
Skrivet av    andromeda
När vi var i Bulgarien förra året
var Lukas 8 månader och Rebecka 23 månader. Vi hade med vanliga duovagnen till Lukas, med sittdel i(fullt liggläge) samt paraplysulky till Rebecka. Det funkade superbra tycker jag!
Skrivet av    Annika m R, L & N
vi tmed 2 paraplyvagnar
Den ena en superenkel med enbart sittläge och den andra m liggläge. Funkade utmärkt. Mina killar är födda 0204 och 0310 och sover inte varje dag men vi gick ofta hem under några timmar och sov istället för att sova i vagn men det var skönt att ha 2 vagnar på kvällen. Jag hade en tvillingvagn med när vi var i Grekland en längre tid men köpte tillslut en sulky för att kunna ta mig fram smidigare på trottoarer, trappor mm.
Skrivet av    Erika m. 5 barn
Tack!
Hej Tack för alla kloka tankar och råd! /kram
Skrivet av    Fifi