Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Göra läxor på fritids?

Skrivet av Lena
Hej! Jag är en mamma som har gått från timanställd med mycket ledig tid till heltidsjobb. Och eftersom både jag och min sambo arbetar dagtid mån-fre innebar det att vi fick stora problem med att få vår 9-åriga dotter som såklart är trött efter skolan och fritids att göra läxorna på kvällen. Vårt fritids har inga rutiner alls för läxläsning utan det "är föräldrarnas ansvar" . Absolut, men å andra sidan vet jag ett annat fritids som har en särskild läxdag och det fungerar mycket bra och föräldrarna slipper sitta med trötta barn på kvällstid. Hur har ni det på era fritids?
Svar på tråden: Göra läxor på fritids?

Läxhjälp!

Jag jobbar själv på fritis. Det är tyvärr så här att man drar ner så mycket på timmar och personal att det inte alltid finns möjlighet att sitta ner med få barn, då som ni vet de flesta barn som har assistent på skoltid sällan har det på fritids tid har man även kanske full sysselsättnign med just dessa barn. Men där jag jobbar så har man valt att ha läxhjälp med lärarna. 1 dag i veckan stannar någon fröken (det kan vara rullande schema eller samma) kvar i klassrummet så får de som behöver göra sin läxa vara där och kan samtidigt få hjälp - detta system gör att även barn utan fritids får hjälp. Föreslå detta och se om du får någon respons för det ger också fröken möjlighet att hjälpa barnen med saker i liten grupp då inte alla barn är kvar i klassrummet.
Skrivet av    Vilsen05

På min skola

På den skolan där jag arbetar har de inte läxläsning. Vi har iofs läxläsning i skolans regi vissa dagar, men fritids har inte personal till att läsa läxor. Barnen kommer väldigt olika tider och sedan är det mellis. Mina barn går i en läxfri skola, jag finner själv väldigt få anledningar till att ge barn i den åldern läxor.
Skrivet av    Sofia*

Artiklar från Familjeliv