Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

15 månaders som vägrar sluta amma

Skrivet av Nettan med Alexander
Min syster har en dotter på 15 månader som ammas 1-2 gånger/dag fortfarande.Dottern är väldigt mammig o vill ha bröstet som tröst o hon blir hysterisk om hon inte får bröstet.Dottern tar ej napp så det är ju svårt att sluta eftersom hon ofta bara vill ha bröstet som tröst.
Min syster är nu gravid igen och ska ha barn i början av Feb 06 så hon måste ju sluta.
Syrrans sambo är egen föratagare så han har lite svårt att avlasta henne på dagarna när dottern vill ha bröstet.
Så hur ska hon göra för att kunna sluta amma henne?
Svar på tråden: 15 månaders som vägrar sluta amma

Är inte expert men jag tror

nog man kan amma två barn samtidigt. Det är ju bara 1-2 ggr per dag och flickan äter ju annan mat också, så det handlar nog inte om att hon äter så mycket från sin mamma. Det är ju en stor omställning för ett litet barn att få syskon, så jag tror det vore bra att vänta lite med att vänja av henne. Men det är så klart svårt för mig att veta hur din syster upplever det och hur det kommer att vara med nya bebisen. Om det inte känns orimligt för henne, så tror jag ändå att det bästa är att låta storasyster fortsätta snutta ett tag till. Hoppas hon hittar en bra lösning!
Skrivet av    H-n

Vill hon sluta då?

Alltså hur känner din syster inför detta? För inte måste man sluta automatiskt för att man är gravid, jag ammade hela min senaste graviditet och ammar nu båda barnen. Det funkar ypperligt. Det finns många sätt att sluta på, men om de väljer sluta rakt av, cold turkey, så skulle jag gissa att det tar 1-2 veckor innan din systerdotter accepterat att inte amma alls. Det kan gå fortare och det kan ta längre tid. Det viktiga tycker jag är att det måste få vara ok för flickan att sörja, likaväl som det måste vara ok för din syster att avsluta amningen om det är det hon vill. Kanske är det lättare att genomföra om hon kan se det på det sättet? Genom att låta barnet sörja amningen och bli argt, utan att man ger med sig och ammar mot sin vilja, tror jag det för de flesta barn går ganska fort att avvänja. Om det är två gånger om dagen flickan ammar i dagsläget kanske det är överkomligt med sorgeutbrott.
Skrivet av    Pallas

Varför måste hon sluta?

Att vara gravid och amma går allderes utmärkt så hon _måste_ inte sluta amma för den saken skull. Att amma nyfödd och storesyskon går också allderers utmärkt (bildbevis finns i mitt album) så inte heller då _måste_ hon sluta. Enda anledningen som jag kan se till att hon _måste_ sluta är att din syster själv tycker att det är jobbigt att amma när hon är gravid och då är det bara att säga nej, att förklara att mamma orkar inte just nu och försöka få lilltösen intresserad av något annat just för stunden. Jag ammade min son hela graviditeten (1-3 ggr/dag) och även de första 2 månaderna efter lillsysters ankomst, sen kände jag att jag inte gjorde annat än att ammade och sa ifrån på stora killen som slutade.
Skrivet av    Enna m Robin 0208 o Rebecca 050405

Jättefin och mysig bild :) *imt*

.
Skrivet av    Mina75, 21 dagar till BF

Urfin bild! :) *imt*

Skrivet av    -Tessie-

MÅste bara fråga varför

Hon måste sluta?? Kram EMma
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Fast ...

hon måste ju inte sluta bara för att hon är gravid! Vill hon sluta, eller är det någon som påstått att hpn måste? För det stämmer i så fall inte, det går alldeles utmärkt att amma när man är gravid och om man vill kan man amma båda barnen sedan. Jag tycker att en 15 månaders är rätt liten och förstår att hon inte är redo att sluta amma redan. Om hon absolut vill sluta så måste man nog acceptera barnets sorg över att inte få amma, och trösta så gott man förmår.
Skrivet av    Cecilia

Måste inte sluta!

Jag har en 15-månaders och ammar honom 2-3 eller fler ggr/dag. Oftare innan jag blev gravid, men mjölken minskade och han vart inte lika tuttgalen längre. Men lite vill han allt ha. Jag har inga planer på att sluta amma, men jag slutade nattamma pga tröttheten.
Skrivet av    Alven

Artiklar från Familjeliv