Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

MR?

Skrivet av Kattis med Tova o Tilde
Nu är det tal om att min dotter ska få göra MR när sjukhuset får tid men de funderar över om hennes höga blodtryck gör att de får skjuta upp undersökningen, vet ni om ett högt blodtryck påverkas av en MR-undersökning?
Svar på tråden: MR?

kanske narkosen?

hur gammalt är barnet? Små barn brukar ju sövas under MR-undersökningen så det kanske är det man vill undvika med högt blodtryck, en tanke bara.
Skrivet av    maia

18 månader

Hon är 18 månader gammal. tror du att blodtrycket påverkas av sövningen? I så fall så blir det väl ingen undersökning :( Hoppas att de inte påverkas, får prata med hjärtläkaren när vi träffar honom nästa gång
Skrivet av    Kattis med Tova o Tilde

Jag tror

att det beror på att man måste söva henne inför undersökningen. Narkosen i sig sänker trycket så för den sakens skull är det ok. Men att söva någon innebär alltid en risk och är personen inte helt frisk så är risken såklart större. Kan det vara så att man inte riktigt vet varför hennes tryck är högt? Eller är det mycket högt? Det kanske inte är stabilt? Många frågor och läkarna vill givetvis utreda innan narkosen för att eliminera så många risker som går och dessutom optimera patientens tillstånd. Hoppas att ni snart får utfört undersökningen.
Skrivet av    Pigghaj

De vet ej

Läkarna vet inte varför hennes tryck är högt, de försöker dämpa det med medicin men har inte fått ner det så att de är nöjda. Det ska vara ganska så högt om jag förstår dem rätt. Ja det är säkert som du säger, ska fråga hjärtläkaren nästa gång vi ses vad han tycker, Vill få MR_rötngen gjord men inte om det inte är bra för henne. Bara vänta o se då, tycker inte om det, vill ha svar på mina frågor o få veta vad som ska hända. Tack för att ni svarar mej :)
Skrivet av    Kattis med Tova o Tilde

Artiklar från Familjeliv