Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur får jag dom att sova?

Skrivet av Annie
Min man är inte alltid hemma vid läggningen av barnen och jag får det inte att fungera. Snälla ge mig några tips!!! 5-åringen lägger sig sist så han får pyssla med nå\'t medans jag lägger övriga men den på 9 månader och 2-åringen är mycket krävande vid läggningen och blir trötta nästan vid samma tid och jag vet inte var jag skall göra av den ena när jag lägger den andra!!! HUR gör ni? Jag vill ju att ingen skall känna sig övergiven och att alla skall få somna harmoniska med en saga.
Svar
det låter som
om ni kanske behöver fixa en bättre läggningsrutin. Mina pojkar delar rum och därför behöver vi inte överge den ene för den andre. Vi läser saga i soffan och sen är det hopp i säng och båda somnar själva (vi behöver inte vara i rummet). Nu är det ju inte så att båda somnar snällt och beskedligt alla gånger...;) men oftast gör de det båda två. Annars sitter jag/min man jämte den som verkar behöva det. Jag har ofta barnen själv på kvällarna jag också och har därför försökt etablera en rutin som funkar. Jag gissar att dina barn sover i olika rum. En variant skulle ju kunna vara att de sover i samma rum och har ett annat rum som lekrum (vi bor i en trea så pojkarna har ett rum tillsammans) eftersom de är jämngamla. Ett tips kan ju vara att påbörja läggningen innan man märker av att de är så trötta, det funkar iaf bäst hos oss.
Skrivet av    Madde + J 02 + J 04 + bf 0509
Få dom att sova
Jag har aldrig haft några problem med att få mina att sova. Jag har 3 barn och är ensam föräldrer. Barnen pappa lyser med sin frånvaro.Han vill inte ha någonting med barnen att göra. När vi var gift så var han aldrig hemma. Jag börjar med den minsta i soffan. Han får ligga i knäet. (Ger välling när han var liten) Han känner trygghet och han känner att man ger lite tid åt han ( det vi har för lite av).två-åringen kan sitta brevid. Man kan läsa en saga. Sen gör du samma sak med två-åringen. Jag har gjort det med alla mina barn det har gått jätte bra. Nu är mina 4,5 och 10 år. 4-åringen ligger fortfarande i knäet ibland. Men när dom har blivit för stora så säger jag gå lägg er och dom svarar ok och går och lägger sig. Jag vet inte om jag har underbarn men det fungerar för mig.
Skrivet av    Anna_68
jag gör såhär
Jag har två små f. 03 och 0501. Jag ger minstingen välling först och lägger henne i spjälisen,då ligger hon där och sprattlar och tjoar en stund. Då tar jag nästa tjej och läser en saga medans hon dricker välling i soffan. Det kan ju vara kaos i bland när dom är trötta bägge två. men det brukar ordna sig. Jag kan ju bara ta en i taget. Jag tar den som skriker högst när det är kaos. Oftast minstingen,den större kan man sätta framför tv:n ett tag. Lycka till
Skrivet av    Jessica m. Sanna och Sofie
jag lägger..
båda i samma rum... sen läser ag för dom när jag ammar trean..sen är det god natt.. ibland lägger jag alla tre i min och sambos säng och bär över dom större till sitt rum
Skrivet av    Moniquex med emma och nathan och bebisen
Men var gör jag av barn nummer tre?
Minstingen äter ju dessutom på nätterna så av praktiska själv står hennes säng inne hos oss. 2-åringen blir trött först och var gör jag då av 9 månaders och femåringen när hon skal nattas? HAr försöt att lägga alla tre men då de andra inte är trötta är det svårt att tvinga dom att ligga ner.
Skrivet av    Annie