Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga ang växasäng.....

Skrivet av Kristina med Ida
Hej
I vilken typ av säng sover era barn?
Min tjej på 1½ år sover i spjälsäng i eget rum, men verkar nu kunna ta sig ur den. Tänkte köpa en växasäng någon som har tips på någon bra?
Hälsn Kristina med Ida
Svar på tråden: Fråga ang växasäng.....

Våningssäng...

...med storebror, det funkar bra. Vi lägger något under madrassen så att han inte ska ramla ur sängen. Men när han vill komma ur sängen så går det bra ändå. Vi tycker det är perfekt med en \"vanlig\" säng (den är 90x200 cm), i och med att man själv får plats bredvid vid sagoläsning osv. Sen växer man ju inte ur den i första taget, så jag rekomenderar verkligen en vanlig säng. Jag tycker iofs att växasängarna är jättefina, men oanvändbara efter några år. Lycka till i säng-valet!
Skrivet av    carina_huel

samma här

våningsssäng ,med storebror. Fungerar alldeles utmärkt. En vanlig storlek på säng alltså.... När min store grabb skulle sova i vanlig säng efter spjälisen så la jag lite kuddar och nåt täcke nere vid så att sängen inte skulle känner så himla stor. Det fungerade jättebra , vi kunde ta bort det ganska snart. Han kände sig trygg där. Den lille däremot har vi inte behövt göra så mycket med, han ville ju bara göra det som storebror gjorde. Så sova i samma säng som brorsan var ju bara en hit i alla lägen :)
Skrivet av    peaz m 04 & 01

Lukas

sover i spjälsäng men klättrar ur den hela tiden. Ska försöka få tummen ur att byta nu. Rebecka har Ateles från IKEA och den är vi väldigt nöjda med. Till Lukas köpte vi en urfin växasäng från 60-talet.
Skrivet av    Annika m R, L & N

Fortfarande spjälsängen...

Vi har kvar spjälsängen än så länge. Men storasyster (5½) har precis fått en ny säng så vi har ställt in hennes växasäng i Albins rum nu. Så det står två sängar där. Han är intresserad av den men så länge han är nöjd med spjälsängen och sover bra där finns ingen anledning att byta. Växasängen är från IKEA och har två gavlar som man fäller ner en i taget i takt med att barnet blir äldre. Den har ett bra ramlautskydd som går bra att plocka av när det inte behövs längre. Fördelarna med växasängen är att den är liten och mysig och har skydd så att barnet inte trillar ur den på natten. En annan fördel är att det räcker med en mindre storlek på plastad frotte och lakan vilket är väldigt bra om man har ett barn som kissar på sig ofta i samband med blöjavvänjningen. Nackdelen är att så länge skyddet är kvar är det lite knöligt att sitta och ligga i sängen för att läsa sagor och natta barnet. Innan den ena gaveln är nerfälld är det svårt för en vuxen att få plats om man vill ligga bredvid barnet vid nattningen. Justja, \"fälla ner\" är nog fel ord att säga om sänggavlarna. Man måste skruva av och på benen för att ändra om sängen så det är inget man bara gör när som helst.
Skrivet av    Åsa med Moa och Albin

Vanlig säng

Min son på 21 mån sover i en 120 cm bred vanlig sängbotten utan ben. Detta har han gjort sedan han var ca 9 mån.
Skrivet av    Annice med G 031101 och bf 051031

Vi bytte för nyligen

o det blev en växa säng eftr mycket funderingar. Vi var inne på helt vanlig säng alt. våningsäng då vi har en mindre tjej oxå. Men vi köpte en växasäng på jysk (den vitlaserade) och hon har sovit i den i 5 dagar nu och det går super bra. Hon ligger snällt kvar och sover gott fram till morgonen. Fördelen med växa säng är ju att man slippe ta upp hela rummt från början. Man är ju lite bortskämd med att spjälsängen tar liten plats. Lycka till
Skrivet av    Anna m C-03 & M-05

Ella sover i...

...sin spjälsäng utan sida kant-i-kant med dubbelsängen. Hon kommer inte att flytta ut ur vårt sovrum innan jag är _helt_ säker på att hon hittar in till oss om hon vaknar mitt i natten. Nästa steg blir en madrass på golvet inne i syskonens rum.
Skrivet av    Nen Na

Spjälsäng...

pga att Linus inte har sitt rum ännu, det är vårat vardagsrum. Så fort det rummet blir färdigt då flyttar Linus in i sitt rum med en vanlig säng. Då får båda pojkarna en varsin ny säng.
Skrivet av    Nettan m. Jonatan 000521 & Linus 031211

våningsäng

Alice sover tillsammans med storebror i en 120 bred säng, det är underdelen på våningsängen vi har i deras rum (Stalands familjevåningsäng). Vi har en sån där trilla-ej-ur mojäng, så det funkar bra. Ända fram tiill nu har vi alla sovit i en mega-familjesäng, tror det är därför de sover så himla bra tillsammans.
Skrivet av    Åsapåsa Isak01 & Alice03

Artiklar från Familjeliv