Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp!

Skrivet av AnDante & Meja
I fredags hämtade vi ut glasögonen till vår fyraåringe son. +2,25 på ena och +6,5 på det andra. Jag ser ju inget alls med dom. Läkaren underströk ju hur viktigt det var att han kom igång att använda dom och att dom skall vara på all vaken tid i stort sett.
Jag såg ju framför mig hur sonen gladeligen tog sina glasögon och en helt ny värld öppnade sig för honom....men icke. Jag ser lika bra utan dom säger han. Ok....Det känns konstigt....plupparna som hamnar på näsan, så vi ska åter till optikern imorgon så dom får justera lite.
Inser ju att jag inte kan kräva att han skall accpetera dom helt och hållet på en gång, vi får ta en dag i taget och se, men snälla nån som har lite tips på hur man kan få honom att acceptera dom lättare? Vill ju inte att detta skall bli en källa till strid här hemma.
Till hösten blir det säkert lapp också....

Kram
Svar på tråden: Hjälp!

Jag önskar att jag

hade något vettigt råd att komma med, men jag har nog inte det, inte mer än att försöka få sonen att förstå att det inte är förhandlingsbart det där med glasögonen... Kajsa accepterade sina rakt av när hon fick dem och då hade hon inte alls lika starka som din son. Men, ögonläkaren förklarade nu för ett tag sen att hon antagligen såg lika dåligt då när hon var 4, som hon gör nu, men att hennes ögon hela tiden arbetade och försökte kompensera för synfelet och att det tog många år för hennes ögon att slappna av... Jag hoppas att sonen vänjer sig vid sina glasögon snart... När det gäller lapp så köpte jag de \"dyra\" lapparna till Kajsa. De var mjukare och hade små klistermärken man kunde piffa till dem med och det funkade - men det krävdes mycket, mycket peppning. Hon gillade dem inte alls! Dels såg hon ju inget med det dåliga ögat, dels tyckte hon att det var fult med lapp och hon var tvungen att ha den på dagis och det blev ganska känsligt... Nu efteråt är jag glad att vi kämpade som vi gjorde, för hennes öga fungerar numera även om det är sämre än det andra...
Skrivet av    -sl-

Tack

för svaret:-) Idag har han varit hos sin faster, ville stanna där när pappa skulle vidare. Och han har haft dom på sig riktigt mkt. Först flera timmar på raken och sen när han la dom ifrån sig så hade faster inga större problem med att få dom på honom igen. Det kanske är lösningen, att det är nån annan än mamma och pappa som \"tjatar\". Om två veckor är det dagis igen.... Men som du säger, när ögonen fått kämpa så länge så lär det ju ta tid för dom och hjärnan att ställa om sig. Så vi kämpar vidare. Ivarjefall fick han en stor peng att stoppa i semesterburken (Legoland hägrar nästa år) för att han varit så duktig under dagen. /Anna
Skrivet av    AnDante & Meja

Hej Anna!

Vi har precis idag varit hos optikern (äntligen kom vi iväg efter alla semestrar...) och lånat hem 5 par till Hanna. Hon är än så länge vääääldigt positiv, men jag kan tänka mig att det blir annat när hon väl får de riktig glasen i och ska använda dem hela tiden... stackars Dante, kan inte vara helt lätt! Hanna sa också att \"plupparna\" kändes efter en stund (hon skulle ju ha dem på sig när vi åt middag, skruttan!) och då tänkte jag just hur det ska bli sedan, att man nog får ta det stegvis så att hon vänjer sig. Hon är enda barnet på dagis och här hemma på gatan med glasögon också, får se hur det ska gå *bävar lite*. Men som sagt, än så länge är hon positiv och försöker att peppa utan att göra alltför stor grej av det. Vi får höras mer om detta, med våra små vårbarn :-)! Lycka till så länge, och kram!!
Skrivet av    Helena m. Hanna-01 & Matilda-04