Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

3 täta, vintern i antågande och ca 15 min att gå

Skrivet av Vivi m Isak02, Verner04+bf13dec
I december kommer vår nr 3, de andra går på dagis 15 timmar per vecka. Det är ca 15 min att gå till dagis och det är en väg som inte alltid plogats då man ska iväg.
En syskonvagn har vi, den kan nyfödd och Verner (då 1,5 år) vara i, men Isak som är 3, hur gör jag med honom?
Har ni några bra tips? Orkar man dra en pulka efter en dubbelvagn i snö som kanske går över halva hjulen?
Svar
Varför lämna barnen på dagis?
Förlåt den frågan, men varför lämna dina andra småttingar på dagis när du ändå är hemma? Passa på och njut av den korta tid du har med barnen på heltid. Nästa tillfälle blir när de antingen är sjuka eller du har semester. Så ta chansen och var hemma med dina barn istället för att skicka iväg dem till röriga dagis där personalen inte har samma tid som en mamma har.
Skrivet av    Lemoncurl
Hur vet du att deras dagis är rörigt?
Inläggsskrivaren frågar väl inte om huruvuda barnen ska gå på dagis eller inte utan oim transporten dit? Vi mammor har olika behov och barnen likaså. F.ö har personalen på vårt dagis tid att sjunga flera timmar per dag samt berätta sagor vilket en tätismamma inte alltid har ;-)
Skrivet av    Mamma T2
2 ev. lösningar
Antingen sätter du en ståbräda på vagnen som storebror kan stå på, men det är jobbigt med sån i snön! Eller så tar du lillbebisen i sjal/bärsele och sätter de stora barnen i vagnen. Då kan ju lillen få ligga i vagnen på vägen hem från dagis. En mjuklift kan du ha i varukorgen så länge på ditvägen. Att dra pulka rekommenderar jag inte! Inte när du ska köra vagn också, det är jobbigare än man tror. Och ofta har man sån otur att de har \"råkat\" sanda vägen/trottoaren och då är det inte kul. Lycka till..
Skrivet av    Annika o Amy 29-3-06
Tvillingsulky
Jag hade tvillingsulky av Stockholmsmodell som det ibland satt 4 st i. Innebär syskonvagn att det är separata säten? Jag hade tvillingsulkyn direkt med den nyfödda 2:an i februari, och henne lindade jag in i ett fårfäll bara. Man bör ju ha rätt stora hjul i hög snö, så det är nog var du får kolla på vagnen. Tror att det kan bli rätt jobbigt att dra en pulka i 15 minuter och behöva kolla bakåt hela tiden. Men det är vad jag tycker själv. Alternativt om du kollar med någon granne ifall barnen kan få samåka med dem till dagis? Tror du inte att de 2 äldre vill vara hemma med lillsyskonet när det har kommit? Jag har ju bara 2, men min äldre var som ett plåster på sin lillasyster dygnet runt. De tom låg tillsammans i babysitern. Så när det är dags, så kanske du ändå har alla 3 hemma. Lycka till med 3:an!
Skrivet av    Lena_O
Vi körde pulka
och vagn. De dagar då det var omöjligt att ta sig fram med vagnen (små hjul i kramsnö funkar inget vidare) åkte båda barnen pulka. Den lilla kan du ha i sele/sjal istället! Kramisar
Skrivet av    Ango
Har samma dilemma som dig
Kommer nog köpa mig en syskonvagn till bebisen och Leo som kommer vara 1,5 år. Men var jag gör jag av med min 3 åringa son. Ståbräda känns ju inte som någon smart lösning i snö. Den har ju jätte små hjul. Och jag tror inte att han kommer att vilja gå hela vägen till dagis i snön heller. Funderar på att skaffa mig en bra sele att bära bebisen i istället för en ny syskonvagn. Eftersom jag har en syskonsulky nu
Skrivet av    Jenny m. pojkarna + bf 16/12
Tack för svaret/hjälpen... =)
Känner precis som du säger, att jag säkert inte har all tid i världen, de har redan behov av kompisar osv...
Skrivet av    Vivi m Isak02, Verner04+bf13dec
hmm nu var det inte frågan ... men
Vår Isak har gått på dagis sen han var ett, han STORTRIVS och man märker på honom att han verkligen saknar att vara där de dagar det blir längre emellan. Idag var vi ute och träffade på ett gäng killar i samma ålder som han, vad han blommade! Han har aldrig sett dessa killar tidigare - han är bara otroligt social av sig. Verner gillar också kompisar, så liten han är. Hos oss har folk med barn kommit och gått sen de föddes, ibland är det bara vi, ibland är det kanske 3 familjer till med barn. De går 4 dagar i veckan, vi har mycket tid efter dagis att umgås, även innan vissa dagar då de inte går enbart fm eller enbart em. Nej, dagis är toppen för dem - men jag kan förstå dig till viss del ändå, jag var antidagis då Isak skulle börja - jag hade då fått en anställning och måste ha honom ca 20 timmar i veckan på dagis. Men jag säger bara att jag ändrade inställning sen han börjat! Jag vill iofs inte ha dem på dagis fler timmar än 15 i veckan, men det kommer bli skönt att ha några timmar med enbart den ny* i familjen....
Skrivet av    Vivi m Isak02, Verner04+bf13dec
mm bärsjal har jag funderat på
har iofs ingen riktig, men har en sari som Verner bars i.... Ståbräda funkar tyvärr inte på vagnen, vi har kollat de som finns på marknaden (gammal vagn) Tack för dina svar! Lutar åt bärsjalen... =)
Skrivet av    Vivi m Isak02, Verner04+bf13dec
Med isak märkte jag att det var tvärtom
Han ville komma ifrån för att få vara liten nån gång. Hemma skulle han klara sig mer själv, på dagis kunde han vara den lille killen fortfarande liksom =) Sen, nej det har varit jobbigt för Isak nu bara på sommaren att vara utan kompisar. Vi var med familjen uppe i Lappland där vi var i stugan utan grannar. Vad han pratade om att åka hem till sin kompis!!! Inte för att han inte hade kul och inte hade saker att göra, men han är social av sig.... På syskonvagnen är det separata säten, så den är som en sulky, fast fullt liggläge då...
Skrivet av    Vivi m Isak02, Verner04+bf13dec
Ja tack! Det lutar åt sjal faktiskt
Pulka är ju bra då också förstås =)
Skrivet av    Vivi m Isak02, Verner04+bf13dec
Hej
har inget bra tips. Noterade bara att vi väntar 3:an i samma månad och att de äldre är födda samma år. Vi har en flicka född i juni´04 och en pojke född i juli´02. Har väl inbillat mig att pojken skall kunna gå själv när trean är född, men börjar nog inse att det kanske inte blir så enkelt. Han går ju inte direkt lugn av sig. Men i sulkyn sitter kan stilla. Kolalr vad du har fått för råd, kanske något att testa även för oss? Lycka till!
Skrivet av    Tereza