Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Problem att kontrolera röst styrkan

Skrivet av Lollipopp
Vår son är VÄLDIGT högljudd.Vi har varit hos doktor och testat hörseln och den var bra.Har läst att detta kan ingå i hans diagnos språkstörning,men detta är ett stort problem för oss.Vi kan inte prata i telefonen när han är hemma för då hör vi inget, vi kan inte prata med varandra,läx läsning med syskonen är uteslutet och en hel dag med honnom leder till att man är helt slut.Visst är han tyst i bland men oftast sjunger ,skriker,pratar han av glädje.Han är otroligt charmig glad och gullig men även dagispersonalen har påpekat detta.Är det någon som har varit med om liknande???? Kan någon komma på något vi kan göra?
Han verkar inte själv förstå när vi påminner honom om att prata tystare att detta kan vara jobbigt för omgivningen.Har funderat om detta kan bero på att han har problem med stora halsmandlar och stor körtel bakom näsan.
Svar på tråden: Problem att kontrolera röst styrkan

Pragmatisk språkstörning

Har en dotter på sju år som har en pragmatisk språkstörning vilket innebär att hon bl.a. har svårt att anpassa röststyrkan, svårt att prata lagom fort, och prata växelvis dvs dialog, inte hålla monolog, samt avbryter andra hela tiden. Hon har också en autismspektrastörning. Jag känner igen detta med att barnet låter hela tiden. Det är som att ha ett dåligt program på radion med det går varken att stänga av eller sänka volymen. Är man pigg och utvilad går det bra att stå ut med, men de dagar man känner sig trött... Puh!
Skrivet av    AS-mamma

tack till As- mamma

Skönt att höra att vi inte är helt ensamma.Det gör att vi orkar lite mer.Känner precis som du beskrev det.Nu förstår jag honom lite bättre.Tack igen.
Skrivet av    lollipopp

En tyst, två som hörs HÖGT

Mina tre barn som alla har grav språkstörning, men i olika åldrar, har svårt att ligga lagom i sin röststyrka. Äldste pojken, nu 12, får vi be tala högre flera gånger under ett samtal. Mellanflickan, 10 år med autism dessutom, får vi ofta be att sänka sin röstvolym, och använda ord i stället för bara höga ljud. Minstingen, 6 år, är fortfarande ofta väldigt, väldigt högljudd. Först nu på det sjätte året har han verkat förstå hur han skall göra med röstvolymen, och kan i vissa korta stunder sänka sig medvetet. Lyckligtvis så börjar han hålla sig på en normal ljudnivå i det vanliga vardagspratet. Jag förstår att ni har det tufft med alla höga ljud. Min man har fått nedsatt hörsel, och vi vet inte om barnens ljudvolymer ligger bakom. Jag har haft tinnitus, men som tur är gick det över. Vi använder apotekets öronproppar och försöker sänka barnens ljudvolym så gott det går. Om din pojk har stora halsmandlar och körtel bakom näsan, så blir det säkert lättare för honom att använda sina talorgan bättre om de tas bort. Vad säger läkare?
Skrivet av    Samiralva

logopeden och läkaren tycket....

Tack för svaret. Läkaren och logopeden planerar att ta bort halsmandlarna nu under hösten och eventuellt körteln bakom näsanl ite senare. Vi ska snart tillbaka på besök och ny undersökning då de beslutar om hur mycket som ska bort vid första operationen eller om det blir två. Jag trodde ärligt talat att vi alltid skulle ha det så här men nu tänds ett litet hopp. Kevin har faktiskt dämpat sig lite nu efter sommaren och börjar verka förstå att det blir lite väl högt i bland. Ska nog ta och göra som er och köpa ett gäng med öronproppar. Tack för tipset det kommer att hjälpa Kevins storebröder till studiero trots att lillebror är hemma. Mellan brorsan har nästan fått konsentrationsproblem tackvare vår situation hemma.Gud vad glad jag blir.
Skrivet av    lollipopp

+ Hörselkåpor!

Man kan ha hörlurar när man spelar på datorn, ser på tv, lyssnar på cd-spelare. Sedan kan man även köpa hörselkåpor på byggavdelningar som stänger ute ljud om man bara vill ha det tyst omkring sig. Vi har uthärdat många bilresor med högt ljud fram till dess jag insåg att öronproppar var ett måste att ha i beredskap. Skönt att ni skall få komma till op redan i höst!
Skrivet av    Samiralva

Tack

Tack för det tipset också.Nu ska vi väll vara rustade inför höstterminen.Om ni bara visste(men det vet ni nog)hur skönt det är att få allas stöd och hjälp här.Tack för att ni finns allihopa.Bara att logga in och läsa lite hjälper mycket. Kevins mamma.
Skrivet av    Lollipopp

Artiklar från Familjeliv