Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Två barn till Tre......

Skrivet av Kricko
När jag läser att det är fler som inte tycker att det är någon skillnad från två till tre barn. Jag tycker omställningen blev lika stor som från ettan till tvåan. Mindre tid för varje enskilt barn. Fler (olika)barn med olika behov. Mindre tid för mig och min partner. Mindre enskild tid för mig själv.Min äldsta son är iväg på seglarläger och visst märks det att han är borta. En mindre som vill prata, prata, prata, gosa, bråka med sina syskon.Jag förstår inte hur man kan uppleva att det inte är någon skillnad. Vi har alla 24 timmar om dygnet vad jag vet. Men jag lyckas då inge vidare att få den känslan att det inte är någon skillnad.
Svar på tråden: Två barn till Tre......

Instämmer...

tycker att det var större omställning att få nummer tre än nummer två. Känns som ALL ledig tid går åt till att tillfredställa något barns behov, men det blir väl bättre... om en 10-15 år ;-)
Skrivet av    Polly

Instämmer här med!

Med barn nr 3 försvann ALL ledig tid eller små luckor av att hämta andan. Jag säger som pappan till familjen på 13 barn som gick på tv att: Det känns inte som en familj,min fru och jag driver mer ett \"företag\"!!! SÅ sant tycker jag redan vid \"bara\" tre barn för oss. Det går för snurren hela tiden med alla göromål och att finnas där för alla tre. Så din fundering om de där som tycker att trean bara \"finns\" och allt är så lätt delas av mig. VARJE DAG! mumlar jag om dessa... Att få de två första barnen tätt känns nu i efterhand som en relativt nästan enkel period jämfört med den vi har idag. Precis som du skriver: Fler olika barn med olika behov det krockar alltid,alltid någon som får stå undan,känslan av att aldrig hinna ikapp! När nr 1 fått sitt skall inte bara nr2 få sitt utan även en tredje står på tur och så snurrar det på hela tiden. ..och helst alla tre vill ha uppmärksamhet på samma gång förstås... MEN däremot så kan jag känna att jag \"coolar\" ner mig mer efter detta tredje,att jag hetsar inte upp mig för att det måste vara på ett visst sätt vid en viss tid osv som med de första barnen. Tex äta var tredje tim. rena kläder,speciella kläder för speciella tillfällen,det skulle vara si och det skulle vara så. Men nu hänger nr 3 bara med,han får vara skitig på tröjan efter en måltid och vi sticker iväg utan att jag kreverar,jag kan ge honom ngt ätbart för att stilla hungern tills det passar att hinna ge honom det riktiga målet senare,tex en flaska nyponsoppa. Det skulle jag ALDRIG gett de andra.... Så på det viset \"är det inte så noga\" med nr 3 och faktiskt så funkar det nästan bättre med honom när man tar allt som det kommer istället för total kontroll som tidigare. Men nog sjuttsingen är det trots det skillnad som sagt! Men oj....så glad man är för de små älskade trollen trots att jag får snurren flera ggr per dag!
Skrivet av    Mia m. Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

visst blir det lite mer pyssel

men jag har inte så lång erfarenhet av tre ännu..(bara fem veckor).. men det är ändå underbart att se dom somna ihop i våran stora säng och sen ligger dom där..men visst varje barn kräver sin tid..men kärleken man får tillbaka är otrolig
Skrivet av    Moniquex med trion

jag tyckte inte det

blev så stor skillnad. när 2\'an kom fick vi ställa om hela livet kändes det som, efter att ha varit 2 coola storstadsbor med en baby var vi plötsligt 2 utslitna förorts-föräldrar med barn OCH bebis. när sen 3\'an kom 4 år senare var vi så vana vid att vara det och saknade inte vårt gamla liv utan började se charmen i att vara en familj och umgås med andra föräldrar, så det blev bara en till unge att älska, och vi släppte på våra sista ambitioner att ha ett perfekt hem och barn med rena kläder ;-)
Skrivet av    söder om söder

Absolut ! Det kan..

dock se olika ut beroende på åldersskillnaden och personlighet när det gäller barnen. Men visst krävs det mer tid för varje barn
Skrivet av    Cicci

Härlig insikt...

...vi är på väg åt samma håll. Bodde i innerstan med två små barn, visserligen med lite pengar (en inkomst) och i princip inga vänner med barn så vi hängde med på alla vanliga vuxensaker och anpassade inte riktigt våra helger efter barnen. Nu har vi flyttat, väntar tredje barnet och försöker skaffa vänner med barn för att kunna göra sånt som alla gillar. Vi har blivit familj helt enkelt!
Skrivet av    Anna

Artiklar från Familjeliv