Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur blir det sen ??

Skrivet av Malin
Hej!

Har en liten fundering!
Samuel blir 2 år nu i aug och lillasyster Hanna är 4 månader. Samuel har inte visat någon form av svartsjuka utan är bara gullig och pussar och kramar sin lilla syster hela tiden. Kan det vara så att jag slipper svartsjuka från Samuels håll eller kan det komma senare ?

Tycker att tiden fram till nu har gått över förväntan bra med två små, blir det jobbigare sedan vid 6-mån-1 år ? Vad tycker/tyckte ni ?


// Malin,Samuel & Hanna
Svar
Så var det här med
Michelle äslakde Robin som liten. Sen när han blev över året och kunde gå (och ta hennes saker *s*) då blev hon lite svartsjuk. Men jobbigast är det nu när de är 3 och 5 år de bråkar en hel del.
Skrivet av    Annika o Amy 29-3-06
Våra är 3,5 år och nästa 2 år..
och här har det inte varit nån svartsjuka. De tjafsas ibland om leksaker och ibland tycker storebror att lillebror stör hans lek men för det mesta leker de jättebra ihop. Och, som sagt, ingen svartsjuka (det är 20 månader mellan dem).
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar
Bra start!
Så hade jag med mina tjejer (15 mån mellan) och det har fortsatt vara så nu när de är tonåringar också. Här har inte funnits så mycket ditt eller mitt. Jag har gett dem gemensamma julklappar och de har fått dela på många saker. Så de är vana vid att dela med sig. Jag har också gett plats för båda i mitt knä, om båda velat sitta där samtidigt. (Ja, inte nu kanske...) Idag delar de även kläder och skor. Har den ena en kompis, så får den andra alltid vara med. Och det började med pussar och gos. Den äldre låg ofta hos den yngre i babysittern t ex. Kanske ska tillägga att jag hade båda hemma samtidigt och de satt alltid tillsammans i en tvillingsulky när vi gick ut. Så de har alltid varit tillsammans och varit nära. (De sov också tillsammans i vagnen på dagarna om vi var ute. Då låg dem på varandra i princip.)
Skrivet av    Lena_O
Hos oss..
Vi har ännu inte haft några problem med svartsjuka. Har ju haft båda mina hemma från början och Sebbe har alltid pussat och kramat på syrran, delat med sig av sina saker. Visst kan dom ibland vilja ha samma sak samtidigt, men inte så att någon varit svartsjuk, utan dom får vänta på sin tur.
Skrivet av    Sandra med tre
So far so good
Mina tjejer är 2år&3mån och snart 4 år och ännu lyser svartsjukan med sin frånvaro:)
Skrivet av    Anonym
Oj, oj, oj, du
anar inte *s*. Nejdå, skämt åsido. Här fanns det ingen svartsjuka alls det första 1½ året, men sedan... Nu är tjejerna 4½ resp 3 år gamla och de bråkar massor varje dag. Den äldsta tjejen är inne i den \"arga\" perioden och den yngsta inne i den pipiga 3-årsåldern *suckar*. Nåja, det slutar förhoppningsvis snart *s*. Däremot är kärleken till lillebror enorm, och den är ömsesidig. Lillebror kan däremot vara svartsjuk efetrsom han är extremt mammig, och blir lätt svartsjuk om någon av tjejerna sitter i mitt knä! Kramisar
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04